Több mint 150-en álltak sorba az ingyen ebédért Debrecenben

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete a hónap utolsó vasárnapján Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívta, a városban élő szegényeket.

Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, friss kenyérrel vártak minden rászorulót. A menü töltött káposzta volt.

Az egyesület beszámolója

A koronavírus járvány miatt ügyeltünk a biztonsági rendszabályokra. A sorban állók mindegyike maszkot viselt, a távolságot is igyekeztek betartani, és mielőtt megkapták az ebédet, mindenkinek fertőtlenítettük a kezét. Mindenki nagyon fegyelmezett volt, néhányan nem hoztak maszkot, számukra adtunk a nálunk levőkből.

Sokan már a kezdés előtt egy órával ott álltak a tér fái alatt. Fél tizenegyre már közel százan nézték, hogy a kis ételosztó csapat előkészül az osztásra. Az ételosztás végére becslésünk szerint több mint 150 főt vendégeltünk meg. Sokan jöttek kisgyerekekkel, illetve vittek ételt otthon maradt hozzátartozóiknak is. Így a pontos számot csak becsülni tudjuk. De úgy gondoljuk, ha egyetlen emberen segíteni tudunk, akkor már megérte. Szerencsénkre az időjárás is kegyes volt hozzánk, az ételosztás kezdetére az eső is elállt. Az esőisten kegyeibe fogadta az éhező debrecenieket.

Sajnos minden alkalommal elszorul a szívünk, amikor gyermekeikkel érkező szülők jönnek a térre. Így volt ez most is, legalább húsz gyermek várta türelmesen, hogy valamelyik szülője megkapja az ételt. Ott volt Ferike is, aki egyik külső városrészben él a testvérével. Egy debreceni hölgy, a kisfiú számára ruhát és ajándékot hozott, mert olvasta, hogy nemrég volt 6 éves Ferike. Voltak, akik ruhát hoztak, minden gyorsan gazdára talált. Hálásan köszönjük az adományokat.

Az ételosztás vége felé érkezett egy idősebb úr, egy bájos kislánnyal. Szóba elegyedtünk, a férfi elmondta, egyedül neveli az unokáját, igen nehéz körülmények között. Igyekszik a kislánynak mindent megadni, inkább ő nem eszik, de az unokája nem feküdhet le éhesen. Most voltak itt először, de a jövőben jönnek rendszeresen, mert nagy segítség ez is a számukra.

Kis csapatunk a jövőben is, minden hónap utolsó vasárnapján várja mindazokat a felebarátainkat, akik segítségre szorulnak. Sajnos csak ennyit tehetünk az élet igazságtalansága enyhítéséért. A térre jövők többsége már személyes ismerősünk. A vendégeink tudják, ránk számíthatnak, hisz’ a közel egy évtized alatt, még nem maradt el egyetlen ételosztás sem. Tudjuk, nem sok, amit adni tudunk, de mindezt jó szívvel tesszük. Szeretnénk, ha többen is mellénk állnának, nem szelfit készíteni, hanem kétkezi munkát végezni a magyar társadalom legelesettebbjei érdekében. Itt a mi térségünkben is sok ezren várják a segítő kezet, az emberi szót, szeretnének emberhez méltó életet élni.

Hívunk mindenkit, aki segíteni szeretne, két kézzel, vagy anyagi támogatással. Legközelebb november 29.-én várjuk a rossz anyagi körülmények között élő embertársainkat, nagy szeretettel.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti: 30 9841 963

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802

– Szabó Zoltánné, az egyesület alelnöke –