Csákvár ellen lép pályára a DEAC

Helyi hírek Sport

A Debreceni Egyetem együttese az NB II 13. fordulójában a Csákvárt fogadja, a mérkőzés 13.30-kor kezdődik a Dóczy utcai stadionban. Bíró Péter úgy véli, az edzőváltás és a költözés is pozitív lökést adhat – olvasható a DEAC.hu-n.

Csütörtökön derült ki, hogy Balogh Pál vezetőedzőtől Sándor Tamás veszi át a stafétát. Az új tréner munkáját Györky Gábor fogja segíteni. Emellett az is biztossá vált, hogy futballistáink hazatérnek a DEAC Sportcampusba, vagyis a Dóczy utcai stadionba.

Sándor Tamás lett a DEAC vezetőedzője

A hét zárásaként a sereghajtó Csákvá érkezik Debrecenbe. A Fejér megyeiek ismerősek lehetnek, hiszen a Magyar Kupában már találkozott velük a DEAC a legutóbbi idényben. Azon a meccsen a rendes játékidőben nem született döntés, de a ráadásban Bárány Donát és Bíró Péter góljaival 2-0-s győzelmet arattunk.

“A tavalyi mérkőzésből nem igazán lehet kiindulni” – szögezte le Bíró. “Ki lehet jelenteni, hogy az a találkozó az eddigi karrierem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hiszen először tudtam tévés meccsen betalálni. Ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, ettől függetlenül muszáj nyernünk, ezért mindent meg is fogunk tenni. Sándor Tamás érkezésével új impulzust kaphatunk. Senkinek sem kell bemutatni őt, játékosként sikert sikerre halmozott, de edzőként is letette már a névjegyét. Nem sok időt készülhettünk vele a vasárnapi bajnokira, de az eddigi edzéseken azt tapasztaltam, hogy nagyon felkészült edző. Az is pozitív lehet, hogy végre a Dóczy utcán léphetünk pályára. Kellemes emlékeket őrzünk a létesítményről, mivel az előző szezonban alig veszítettünk pontot itt. Bízom benne, hogy ebből is előnyt tudunk kovácsolni” – fogalmazott Bíró.

Következő ellenfelünk eddig csak négy egységet szerzett a bajnokságban, így jelenleg az utolsó helyen áll. Érdekesség, hogy a Csákvár még nem tudott győzedelmeskedni az NB II mostani kiírásában.

Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy a csákváriakat néhány hete eléggé megtépázta a koronavírus, többek között Visinka Ede vezetőedző is beteg lett. A DEAC tíz vereség mellett csak kétszer diadalmaskodott tizenkét forduló alatt. Ezekből a számadatokból is kiderül, hogy egy igazi “hatpontos” vár futballistáinkra.

A DEAC-Csákvár összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

NB II 13. forduló
DEAC-Aqvital FC Csákvár
2020. 10. 25. (vasárnap) 13:30, DEAC Sportcampus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük