Nem törődött bele a szakításba a debreceni férfi

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki mobiltelefonon és személyesen zaklatta volt élettársát.

A vádlott és a sértett a korábbiakban élettársi kapcsolatban éltek, kapcsolatuk 2014-ben szakadt meg, majd a nő új élettársi kapcsolatot létesített.

A vádlott az évek során nem tudta elfogadni a szakítást és a sértett új kapcsolatát, ezért 2019. szeptember 15-e és 2020. február 16-a közötti időszakban mobiltelefonon napi rendszerességgel összesen száznyolcvanháromszor felhívta és rövid szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjára azért, hogy vele a kapcsolatot ismételten felvegye.

A debreceni férfi ezen túlmenően személyesen is rendszeresen megfigyelte a sértettet, gyakran megjelent a munkahelyén és őt az utcáról is figyelte.

A sértett a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte a férfi büntetőjogi felelősségrevonását.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül hozzon büntetővégzést és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.