Bántották a cicát, nem fogad több 8 éven aluli gyereket a debreceni Macskávézó

Helyi hírek

Elegük van a felelőtlen szülőkből.

2020. október 27-től kávézónk nem tudja fogadni a 8 év alatti gyermekkel érkező családokat!

– közölte Facebook-oldalán a különleges, macskás élményt nyújtó debreceni kávézó.

Az utolsó csepp a pohárban a poszt szerint az volt, amikor “doktor szülők” kislánya ledobta a lépcsőről az Oszkár nevű cicát. A család felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni.

Azért voltunk eddig bizakodóak és türelmesek, mivel tapasztalatunk szerint 10 szülőből 8 felelősségteljesen viselkedik és kontrollálja a csemetéjét, azonban nekünk a cicáink a legfontosabbak, és nem fogjuk kitenni őket az esetleges sérüléseknek

– olvasható még a bejegyzésben.

A tulajdonos szerint már eddig is sokan szorgalmazták, hogy vezessenek be korhatárt. Ez most meg is történik.

17 thoughts on “Bántották a cicát, nem fogad több 8 éven aluli gyereket a debreceni Macskávézó

  1. Ha bemegyek egy kávézóba, presszóba, bárba, tudomásul veszem az ottani szabályokat. Azt nem nevezném szabálykövető magatartásnak, ha egy ártatlan állatot egy gyerek inzultál (a szülők aktív vagy passzív jóváhagyása mellett). Magyarországon amúgy is nyomasztó probléma az, hogy az állatoknak nincsenek jogaik (a kegyetlenkedésekről időnként hírt kapunk), végre valahol az állatok érdekeit veszik figyelembe.
   A családok meg várják ki azt a néhány évet, amíg a gyerek nyolc éves lesz, és megérti, hogy a cica is élőlény, akinek ugyanúgy fáj a bántás, mint bármely más élőlénynek. Addig is lehet menni az állatkertbe, állatokat ott is lehet nézni, csak azokhoz nem lehet hozzányúlni.

  2. szerintem meg jó lenne minden ilyen helyről kitiltani a gyerekeket, nem azért jár az ember kávézóba, hogy más gyerekét hallgassa. ha arra lenne igényem, cibálnék magammal én is egyet, de nem, nincs.
   egyébként ha kocsmákban lennének macskák/kiskutyák, oda is vinni kéne magukkal? szerintem vannak helyek, amik felnőtt emberek szórakozására vannak, meg vannak, amik a gyerekekére, és ezt nem szülő szemmel kéne nézni, hanem egyéni önálló emberként. egy étteremben is legszívesebben felborítanám az olyan családokat, akik az őrjöngő 2-5 éveseikkel jönnek vacsorázni, pont nem kíváncsi rájuk senki.

  3. Jajj de demagóg vélemény ez! Szegény családok? A szülőket se nevelte senki, ők se fogják a gyereket. Be se kellett volna engedni őket.

  4. De,nagyon helyes hozzáállás. A gyermekeket korlátozni kell, vagyis nevelni. Neveletlen gyermek ne dobáljon macskát! Legközelebb téged dob le valahonnan vagy fellök. Kell ez neked?

 1. A legjobb hozzáállás.Az a család,amelyikben a gyerek neveletlen,ne menjen olyan kávézóba,ahol állat van.Főleg pont ne azért menjen,mert szemükfénye ott jól fog szórakozni.

 2. Nagyon helyes.A gonosz gyerek,nem való állatok közé.Aki állatszeretőnek születik,sosem bántaná őket hanem finoman szeretettel nyúl hozzájuk.

 3. A macskát viszont a hülyegyerek nyugodtan dobálhatja le a lépcsőről???? a még hülyébb szülő meg ne tegyen semmit a dolog megakadályozására, vagy esetleges jóvátételére???Milyen alapon gondolják úgy egyesek, hogy rájuk nem vonatkoznak szabályok, ők az állatokkal szemben mindent megtehetnek???ez sem a legjobb hozzáállás-igen, most ezek miatt az ökrök miatt egy csomó rendesen nevelt gyerek elesik az élménytől, de megértem a kávézó tulajait::((((((

 4. Az se jó hozzá állás mikor szépen megkérik, hogy ezt nem szabad és annál inkább nekik áll feljebb! Ilyenkor ha nem veszik tudomásul a szabályt megkérik hogy távozzanak vagy feljelentést tesznek garázdaságért és állatkínzásért. jogos a döntésük

  1. Remélem megtörtént a feljelentés. Érdekelne végül hohy takarodtak el ezek a patkányivadékok. Remélem a többi vendég is besegített.

 5. Alternatív megoldásnak, rendszeresítenék egy ketrecet, ahol nagy betűkkel fel van írva, hogy állatkínzó és a házirendbe belefoglalnám, hogy a hasonló esetben a gyerek – az ott tartózkodás idejére – bezáratik oda. Rögtön nem lesz nagy arca a szülőnek és a gyerek is meg fog szeppenni. Főleg, ha többen láthatják, hogy járnak az állatkínzók.

 6. Pedig nagyon is ésszerű, korlátot kell szabni a sok neveletlen, kölköknek, hogy nem tehet meg mindent amit csak akar! Én nem is engednék be családokat sem!

 7. Sajnálom, mert így kiszorulnak a normális családok, ahol rendesen, intelligensen nevelik a gyermekeket. Viszont maximálisan egyet tudok érteni a kávézó döntésével, hiszen egyetlen állatka se legyen veszélyeztetve a neveletlen gyerekek által. A bejáratnál nincsen rájuk írva, hogy bunkók, lehetetlen kiszűrni. Sajnos, ez a legjobb megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.