380 ezer forintért képeznek OKJ-s villanyszerelőket Debrecenben – utoljára a régi rendszerben

Helyi hírek

Még le lehet csapni a szabad helyekre.

Szeptember 1-től az Országos Képzési Jegyzéket (OKJ) felváltotta a Szakmajegyzék. Az alap szakképesítések csak iskolai rendszerben tanulhatóak, felnőttképző intézményben és tanfolyami formában nem. Az átmeneti rendelkezés értelmében 2020. december 31-ig lehet indítani a „régi” OKJ-s képzéseket. Az előzetes tudásszint beszámításával jelentősen rövidíthető a képzési idő az iskolarendszerhez képest. Azaz például egy villanyszerelő szakképesítés az iskolai rendszerben jellemző 2-3 évhez képest idei jelentkezés esetén gyorsabban és rugalmasabban szerezhető meg. Például Villanyszerelő OKJ 960 óra helyett 550 órában – foglalta össze a HRportal.

Debrecenben még lehet jelentkezni az utolsó OKJ-s rendszerű villanyszerelő képzésre, amely novemberben indul, és 10 hónap után adhat szakmát a kézbe. Olyan szakemberek kerülnek, akik az alábbi feladatok megoldására lesznek képesek:

az épület villamos berendezés kialakítás keretében fogyasztásmérő helyek kialakítása, elosztó berendezések, erősáramú- és épületinformatikai vezetékhálózatok, világítási berendezések és készülékek, villámhárító berendezések szerelése. Épület villamos berendezések, készülékek javítása, karbantartása, kezelése.

A képzés költsége: 330.000 Ft. + vizsgadíj: 50.000 Ft. Összesen: 380.000 Ft.

Jelentkezni a Debreceni Képző Központ elérhetőségein keresztül lehet.