Végre felfestették a zebrát a Jánosi utcán

Helyi hírek

Olvasónk évekig küzdött érte.Rendszeresen beszámoltunk a debreceni Jánosi utcai gyalogátkelő ügyéről, illetve annak hiányáról. Olvasónk Budácsik Lajos örömmel jelentkezett a minap, hogy végre cselekedtek az illetékesek, és  felfestették a zebrát, elkészült a Jánosi utca végén, az óvoda előtt a gyalogátkelő.

Igaz, hogy nem ott, ahol ténylegesen szükség lett volna rá – a kisbolt és az iskola kapuja között-, de olyan ez, mint a magyar narancs. Kicsit “keserű”, kicsit rossz helyen van, de végre valami történt, és hát ugye  a mienk. Bár, ha esetleg megkérdeztek volna, vagy elolvasták volna az írásaimat, akkor talán még kerek is lehetne ez a népmesei történet

– írja olvasónk.

Még mindig nincs gyalogátkelő a debreceni iskolánál – nyílt levél a polgármesterhez

A környéken akadna még teendő, ezek közé tartozik, a Jánosi utca útburkolata is. Egy tavalyi önkormányzati közleményben ugyanis a városvezetés azt ígérte, hogy idén felújítják a Jánosi utcát.

Október közepéig semmi sem történt. Olvasónk szerint útnak nevezett valami állapota csapnivaló, eső után pedig életveeszélyes is lehet az autósok számára. Akkora mélyedések vannak a nem létező útpadka helyén, hogy vezető legyen a talpán, ha véletlenül belehajt a kocsival. Szerencsére eddig, “csak” pár autógumi bánta.


Olvasói felvételek

Úgy érzem lesz még bőven tennivalóm, mert makacs vidéki emberként, nem szeretem, ha nem kezelnek polgárként. A forgalom pedig óriási, reggel és délután, munkaidő után özönlenek a kocsik, a keskeny, elfuserált úton – olvasható a Debreceni Nap számára küldött levélben.