Gazdára talált a 150 adag ingyen étel a Petőfi téren

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete a hónap utolsó vasárnapján – ahogy kilencedik éve teszi- Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívta, a városban élő szegényeket.

Beszámoló – az egyesület közleménye alapján

A hűvös, szeles őszi idő ellenére, már 10 óra körül gyülekeztek a vendégek. Ahogyan már megszokhattuk, folyamatosan érkeztek, kicsik, nagyok, idősek, fiatalabbak. Most is sok család érkezett, három, négy gyermekkel. Többségük visszatérő vendég, tudják, ránk mindig számíthatnak.

Az ételosztás végére 150 adag ételt osztottunk ki. Mivel nagyon sokan voltak, így repetát csak néhányan kaphattak. A menü a szokott volt: töltött káposzta friss kenyérrel.

Miután a szigorú egészségügyi szabályok betartására ügyelnünk kellett, ezért kizárólag előre csomagolt, zárt ételes dobozban osztottuk az ebédet, melyet helyben nem lehetett elfogyasztani. Kértünk mindenkit, viseljen maszkot és 1,5 méter távolságot egymástól tartsa be. Ez többé-kevésbé sikerült is. Szerencsére a vendégeink tisztában voltak a veszélyekkel, így különösebb problémánk nem volt.

Kézfertőtlenítési lehetőséget a helyszínen biztosítottak. Az ételosztók mindegyike maszkot és gumikesztyűt viselt.

Az egyesület a jövőben is minden hónap utolsó vasárnapján várja mindazokat, akik segítségre szorulnak. 

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti, a hét minden napján:  30 9841 963

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802


A közleménybe kérik beírni: ételosztás, 2020  

Legközelebb 2020. október 25-én tart az egyesület ételosztást Debrecenben, a Petőfi téren – közölte Szabó Zoltánné alelnök.