Ingyen kért területet a Debreceni Sportcentrum – megkapta

Helyi hírek Sport

Szeptember 24-én ülésezett a Debreceni Közgyülés, melyen sok egyéb téma mellett a Pallag központjában lévő 6 salakos teniszpályáról is döntöttek. A Debreceni Sportcentrum kérte, és ingyen meg is kapta a területet. Íme a részletek.

A debreceni önkormányzat tulajdonában van az a Pallag központjában található ingatlan, melyen 6 salakos teniszpálya és egy könnyűszerkezetes épület található. Az ingatlanra a korábbi bérlővel kötött bérleti szerződés május 31-én megszűnt. A Debreceni Sportcentrum Kft. kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az ingatlant térítésmentesen hasznosításba szeretné venni.

Az ingatlan üzemeltetéséhez a társaság további önkormányzati támogatást nem kért. A közgyűlés úgy döntött, hogy  ingyenes hasznosításba adja az ingatlant az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások, sport, ifjúsági ügyek ellátása, és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása céljából. A szerződés határozatlan időre szól.

A hasznosítás ideje alatt az ingatlan és a társaság által az ingatlanon megvalósuló fejlesztések költségét a Debreceni Sportcentrum fizeti.

A társaság az ingatlanon építési, felújítási, átalakítási munkákat az önkormányzat előzetes hozzájárulásával végezhet. A munkálatok elvégzésének feltételeit külön megállapodásban kell rögzíteni, és a beruházást a megvalósítást követően a társaságnak haladéktalanul át kell adnia az önkormányzatnak – olvasható a közgyűlésről szóló beszámlóban.