Igyekezzen, aki még szeretne lombgyűjtő zsákot! – így lehet rendelni

Helyi hírek

Szeptember 25-én sajtótájékoztatón hívták fel újra a debreceniek figyelmét arra, hogy idén a járványügyi intézkedések betartása mellett – a korábbi évektől eltérően – kizárólag online lehet igényelni a zöld zsákokat.
Idén kizárólag online módon lehet igényelni az ingyenes zöld zsákokat.

Papp Viktor, a Fidesz frakcióvezetője a sajtótájékoztatón azt is elmondta: a lombgyűjtő zsákok kiosztása azért is fontos, mert ezek használatával visszaszorítható az avarégetés. Így, pedig közösen is tehetünk azért, hogy Debrecen levegőminősége megfelelő legyen.

Egy hét alatt már több mint 10 ezer debreceni háztartás igényelt zöld zsákot. Egy hét múlva, október 2-án zárul a lombgyűjtő zsákok online regisztrációja, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy addig – aki még nem tette és igényt tart rá – küldje el igénylőlapján az amikertunk.debrecen.hu online felületen keresztül – mondta Papp.

A debreceniek a https://amikertunk.debrecen.hu weboldalon tudják igényelni lombgyűjtő zsákokat legkésőbb október 2-ig. A zsákokat szeptember 28. és október 9. között szállítják ki.

Egy lakcímet csak egyszer lehet regisztrálni a felületen, azonban egy e-mail címről több lakcímre is le lehet adni igénylést, így azok számára a hozzátartozók, ismerősök is igényelhetnek lombgyűjtő zsákokat, akik nem rendelkeznek e-mail címmel.

A zöld hulladékkal megtöltött lombgyűjtő zsákokat az AKSD munkatársai a kommunális hulladékkal egyidőben szállítják el.