Nagyerdei Strand, Debrecen

Várakozáson felül teljesített a megújult Nagyerdei Strand

Helyi hírek

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. közleménye szerint várakozásokon felül teljesített az Aquaticum Debrecen Strand az első szezonjában. Úgy számoltak, a járvány miatt jelentősen lerövidült, június 20-tól szeptember 17-ig tartó három hónapban több mint 160 ezren fürdőztek az új debreceni strandon.

Mint írják, a koronavírus járvány miatt csak június közepén tudott megnyitni Debrecen és a régió legújabb és legkülönlegesebb szabadtéri fürdője, az Aquaticum Debrecen Strand. A megszokottnál csapadékosabb nyár és a járvány nem riasztotta el a vendégeket. Az idei rövid, három hónapos szezonban 161 013 fürdővendége volt a strandnak. A szezonban 7 olyan nap volt, amikor a telt házat megközelítették, mert több mint 4 ezren váltottak jegyet.

Óriásit zuhant a vendégéjszakák száma Debrecenben, de jókor érkezett az új Nagyerdei Strand

Természetesen a látogatók többsége Debrecenből és a megyéből érkezett, de nagyon sokan voltak kíváncsiak az új strandra Budapestről, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. Külföldi vendégek köréből legtöbben Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából érkeztek.

Elmondható, hogy az Aquaticum Debrecen Strand turisztikai szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert erősítette Debrecen hírnevét a belföldi és a külföldi turisták körében.

Nagyerdei Strand, Debrecen
Fotó: Miskolczi János

Nemcsak turisztikai, de gazdasági szempontból is eredményes szezont zárt az új debreceni strand. A koronavírus járvány miatt többször kellett ugyan módosítani az üzleti tervet, de végül jócskán túlteljesített a strand: 36 százalékkal haladták meg azt.

Beszédes adat, hogy a tavaly készített – még a koronavírus járvány hatásaival nem számoló – üzleti tervtől is mindössze 5,6 százalékkal maradt el az üzemeltető Debreceni Gyógyfürdő Kft. Ha a fürdőszolgáltatások igénybevételét nézzük, akkor elmondható, hogy az Élményfürdővel és a Termálfürdővel együtt vizsgálva 2019-ben kétszer annyian váltottak jegyet valamelyik szolgáltatásra, mint egy évvel korábban.

Átadták az új Aquaticum Debrecen Strandot – fotókkal!

Az Aquaticum Debrecen Strand megnyitásával új munkahelyek létesültek:

az üzemeltető Debreceni Gyógyfürdő Kft. 10 új munkahelyet hozott létre, emellett 80 diákmunkás dolgozik a strandon. A vendéglátó egységekben dolgozókkal együtt körülbelül 200 új munkahely jött létre a strandon.      

A nyitás után több olyan kérdést is meg kellett oldani az üzemeltetőnek, amelyre a használat során derült fény. Az első hetekben elsősorban a beléptetést kellett felgyorsítani, mert nagy látogatottságú napokon előfordult, hogy akár egy órát is várakozni kellett a kapuknál. A gyorsabb belépés érdekében már a sétányon hosstesek segítették a látogatókat kiválasztani a számukra legkedvezőbb jegytípust; több pénztárt nyitottak ki, így az Élményfürdőből is be lehetett jutni a strandra és népszerűsítették az online jegyvásárlás lehetőségét.

Nagyerdei Strand, Debrecen
Fotó: Miskolczi János

A vendégek komfortérzetének további növelése érdekében a strandon újabb növényeket telepítettek; a hullámmedence mellett a járda és a zöldterület közötti részen folyami kavicsot terítettek, valamint a pihenőterületen egy „szigetet” is kialakítottak, összesen mintegy 50 négyzetméteren. További 5 nagy hulladékgyűjtőt és két csikktárolót helyeztek ki. 

A pénztárak és az automaták mellett órafeltöltési lehetőséget teremtettek további három olyan vendéglátóhelyen, amelyet a Debreceni Gyógyfürdő Kft. üzemeltet. A csúszdaindító lépcsőházaknál pedig mintegy 200 pár papucs elhelyezésére alkalmas tárolókat alakítottak ki.

A szezon zárása után megkezdődött a téliesítés, valamint a garanciális, illetve a használatból adódó hibák kijavítása a strandon. Az üzemeltető Debreceni Gyógyfürdő Kft jelenleg összegzi az üzemeltetés első évéből szerzett tapasztalatokat, hogy azokat a következő évben hasznosíthassák – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük