Visszatér a kézilabda a Hódosba

Helyi hírek Sport

Ma este 18 órakor újra felnőtt NB I-es mérkőzésnek ad otthont a Hódos Imre Sportcsarnok. Az ellenfél a Szombathelyi KKA lesz. A vasiak cseppet sem intézhetőek el egy kézlegyintéssel  – adta hírül a debreceni csapat közleményében.

Az előző szezonban újoncként simán hozták az elvárt biztos bentmaradást, hiszen a bajnokság márciusi felfüggesztésekor a 11. helyen álltak, nyolcpontnyi távolságra a kiesőzónától.

A DVSC SCHAEFFLER csapatából biztosan hiányzik majd a szerdán súlyos térdsérülést szenvedő Alekszandra Vukajlovics, akire hosszú hónapokig nem számíthat a szakmai stáb. Vukasz sérülése kicsit beárnyékolta a lányok örömét, akik nagyon várták már a visszatérést a Hódosba.

Már hiányzott a Hódos hangulata, ez mindenképpen plusz motivációt jelent majd számunkra – mondta az Érden remekül játszó, kilenc gólig jutó Tóvizi Petra. – Szerdán már sokkal több pozitívum volt a játékunkban, mint korábban, jól kezdtük a meccset és az első félidőben eredményesen kézilabdáztunk. Szeretnénk minél hosszabbra nyújtani ezeket a jó periódusokat a játékunkban. Nehéz meccsre számítok a Szombathely ellen, hiszen ellenfelünknél több rutinos kézilabdázó is szerepel. Nagyon kell figyelnünk a két beállósukra, akik sokszor egyszerre is a pályán vannak.”

Köstner Vilmos csütörtökön és pénteken már a megújult Hódosban tartott edzést.

„Öröm volt ide visszatérni, hiszen sokat jelent ez a hely mindannyiunk számára, itt született a debreceni kézilabda – fogalmazott a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője.

– Bízom benne, hogy itt forróbb hangulatú meccseket játszunk és a lányokkal együtt remélem, hogy a B-közép is visszatér. A Szombathely magas szerkezetű, jól összerakott csapat több rutinos játékossal és egy remek kapussal. Nem könnyű ellenfél, bár a mostani DVSC számára nincs könnyű ellenfél!”

A szombaton 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Szombathelyi KKA mérkőzés előtt a két kapu mögötti karzat egyelőre nem használható. A Hódos Büfé felújítása még nem fejeződött be, ideiglenes büféket a két lelátó alatti folyosón találnak a szurkolók – zárul a csapat közleménye.