Idén rendhagyó módon jutnak el a debreceniekhez a lombgyűjtő zsákok

Helyi hírek

A koronavírus-járvány miatt idén rendhagyó módon, a járványügyi intézkedések betartásával juttatjuk el a lombgyűjtő zsákokat azon debrecenieknek, akik egy online igénylőlap kitöltésével regisztrálnak – hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester.

A Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettünk meg, mert célunk, hogy Debrecent zöld és fenntartható módon fejlesszük. Ennek jegyében már tavaly a zöldhulladékok környezetbarát újrahasznosítása érdekében több mint 7000 komposztálót juttatunk el a lombgyűjtő zsákok mellett a debrecenieknek – emelte ki az alpolgármester.

Elindítottuk a lakótelepek zöldterületeinek minőségi megújítását célzó Zöld Város programot, létrehoztuk a Fenntartható Debrecen díjat, a Civaqua program keretében elhozzuk Debrecenbe a Keleti-főcsatorna vizét, zöld növényeket telepítünk a buszvárókba, naperőművet építünk, a Debrecen a mi kertünk mozgalom keretében a debreceniekkel összefogva öt év alatt elültetünk 10 ezer fát, véderdőket alakítunk ki a város nyugati oldalán, s folytatjuk Debrecen intézményeinek energetikai korszerűsítését. Zöld programjaink megalkotását, kidolgozását már egy szakértőkből és elhivatott debreceniekből álló Környezetvédelmi Munkacsoport is támogatja, segíti.

Több mint tíz évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezte, hogy a város ingyenesen biztosítson lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek. A kezdeményezés évről évre töretlen, idén a tavalyi 70.000 zsáknak közel háromszorosát, 200 ezer zsákot osztunk ki azok részére, akik debreceni állandó lakcímmel rendelkeznek – kezdte tájékoztatóját Papp Viktor frakcióvezető.

Ebben az évben a koronavírus járványhelyzet miatt a lombgyűjtő zsákokat nem tudjuk személyesen eljuttatni a debrecenieknek, ezért egy online regisztrációs felületet hoztunk létre – hangsúlyozta Papp Viktor.

A debreceniek a https://amikertunk.debrecen.hu  weboldalon tudják igényelni lombgyűjtő zsákokat a mai naptól egészen október 2-ig. Az igénylők részére munkatársaink a lombgyűjtő zsákokat szeptember 28. és október 9. között szállítják ki. 

Egy lakcímet csak egyszer lehet regisztrálni a felületen, azonban egy e-mail címről több lakcímre is le lehet adni igénylést, így azok számára a hozzátartozók, ismerősök is igényelhetnek lombgyűjtő zsákokat, akik nem rendelkeznek e-mail címmel.

A zöld hulladékkal megtöltött lombgyűjtő zsákokat az AKSD munkatársai a kommunális hulladékkal egyidőben szállítják el.