Két góllal kaptak ki a debreceni hokisok

Helyi hírek Sport

Három nap alatt már a második alapszakasz meccsét játszotta a debreceni junior jéghoki csapata szeptember 15-én a  MAC Budapest elllen. A Debreceniek 1-3-ra kaptak ki hazai pályán – számolt be a klub honlapja.

Oda-vissza hullámzó játékkal indult a találkozó, Antek Tamás magabiztosan hárított, az ellenfél nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani.

A 4. percben Bartók éles szögből leadott lövését fogta a fővárosiak hálóőre. A harmad 7. percében veszélyes helyzetet alakított ki az ellenfél, de a kapusunk a lövésnél és a kipattanónál is a helyén volt. 08.34-nél Nagy Zalán ült ki fogásért. Az előnyben keményen nyomott a MAC, Antek kétszer is óriásit mentett, majd a gólvonalról is sikerült kivágnunk a pakkot. A 13. percben az ellenfél kapuja előtt támadt nagy kavarodás, Ellerbrock kísérletezett közelről, gól azonban nem született.

14.08-nál emberelőnybe került a Debrecen, a fórban jól járt körbe a korong, de végül nem sikerült betalálni. A 17. percben még megúsztak a hajdúságiak egy veszélyes vendégtámadást, 18.23-nál azonban elveszítették a bulit, Birke üresben vitte rá a kapunkra a pakkot és nem hibázott.

Hat másodperccel az etap vége előtt Benedek Norbertet állították ki, létszámhátrányban fejezte be a Debrecen az első harmadot.

A 2. játékrész elején sikerült kivédekezni az áthúzódó emberhátrányt, majd a 23. percben Antek két veszélyes lövést hárított. 25.15-nél Druja szabálytalankodott, ezúttal a DHK került előnybe.

Támadott a Debrecen, miközben Anteknek egy kontrát kellett hatástalanítania. Az ellenfél hárította az emberhátrányt, utána gyorsan vezettek egy újabb kontrát, Antek azonban bravúrral hárított, majd a 30. percben ismét ízelítőt adott a tudásából.

31.10-nél Kókai ütközött a mezőnyben, a játékvezető térdhasználatot látott és 5+20 percre büntette a debreceni hátvédet. Ez az ítélet jelentősen befolyásolta a mérkőzés sorsát; György Józsefnek ugyanis ettől kezdve csak három védőjátékosa maradt.

A hátrányban kifejezetten bátran játszottak a hazaiak, akiknek ellentámadásokra is futotta az erejükből.

A fővárosiak természetesen domináltak, türelmesen vártak a helyzetre, ami 36.05-nél érkezett el, ekkor Kedves Tamás megszerezte csapata második gólját.

A gól után maradt a 4 az 5 elleni játék, azonban úgy tűnt, hogy a srácok nem jöttek komoly zavarba.

36.31-nél Kovács Roland szerzett korongot, váratlanul kapura lőtt, ami meglepte a vendégek kapusát, – szépítettek a mieink!

39.37-nél a MAC ellen ítéltek a játékvezetők, ezúttal ők fejezték be hátrányban a harmadot.

A 3. harmad elején alighogy kiegészült a MAC, újra emberhátrányba kerültek, ezúttal Nyergesit állították ki. Az emberfórt – bár ígéretesen támadott a debreceni legénység – sajnos, nem tudták kihasználni.

48.18-nál elcserélték magukat a mieink, nem érkeztek időben a MAC csatáraira, végül Ádám növelte a vendéggólok számát.

György József azonnal időt kért, hogy eligazíthassa játékosait. A srácok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ebben segített Jarács kiállítása is a 49. percben.

A játékrész 11. percében óriási tumultus keletkezett a vendégek kapuja előtt, nem sikerült azonban begyötörni a pakkot. 53.08-nál Lőrincz Szabolcsot küldték ki, de a hátrányban jól védekeztek a mieink. Továbbra is erősen nyomott a debreceni gárda, az 55. percben közvetlen közelről próbálkoztak, ám ez a lehetőség is kimaradt, éppúgy, mit a következő, pár perccel a meccs vége előtt.

A két és fél sorral, hiányos összeállításban jégre lépő debreceni gárda kiváló teljesítményt nyújtott a mezőny egyik legerősebb csapatával szemben. A srácok a mérkőzés java részében felvették a tempót, fegyelmezetten játszottak, sokat blokkoltak és keményen beleálltak az ütközésekbe.

Jóval jobban járt a korong, mint a korábbi meccseken, hatékonyabban védekeztünk, Antek Tamás pedig bravúros védések sorozatát mutatta be. A játék képe feltétlenül biztató volt. Legközelebb a vasárnapi, FTC elleni összecsapáson csúszik jégre a DHK.

Debreceni HK – MAC Budapest 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
 Kovács R., illetve Birke, Kedves T. és Ádám