1 millió forinttal segíti ki a Rocksulit a debreceni önkormányzat

Helyi hírek

Hagyományosan utcazenéléssel kezdődik a debreceni Rocksuli 2020/2021-es tanéve is, amit ezúttal egy bejelentéssel színesített Puskás István, kulturális ügyekért felelős alpolgármester – írja közleményében az önkormányzat.

A város közgyűlése a múlt esztendőben fogadta el az öntevékeny debreceni zenei élet fejlesztésének jegyében alkotott koncepcióját, melynek része a tehetséggondozás is. Ez a program idén sajnos még nem tudott a maga teljességében kibontakozni.

A város a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceni művészek – köztük a zenészek – számára ösztöndíj-pályázatot is hirdetett. Amint azt Puskás István bejelentette, lényegében ugyanennek a segítő gondolatnak a jegyében most az önkormányzat 1 millió forintos működésiköltség-támogatásban részesíti a Rocksulit. Balogh Miklós Péter, a Rocksuli igazgatója szerint ez azért jelentős segítség, mert így a minőségi szakmai munkára lehet koncentrálni.

A bejelentés keretét adó hangulatról egy kis utcazenélés formájában Kerekes Beáta és Abuczki Norbert gondoskodott a Hal közben.      

https://www.facebook.com/rocksulidebrecen/posts/2820119401603178