Vereséggel kezdték a bajnokságot a DVSE pólósai

Helyi hírek Sport

A debreceni vízilabdázók a Budapest Honvéd vendégeként 12-9-re kaptak ki. Szombaton már a Pécs ellen szerepel a debreceni csapat.

Miroslav Bajin együttese végig partiban volt az olimpiai és világbajnokokat felvonultató fővárosiak ellen – írja beszámolójában a dvse.hu. Az első Honvéd találatra 37 másodpercet kellett csak várni Manhercz Ádám előnygóljára azonban gyorsan válaszolt Macsi Patrik.

A negyed derekán ismét megszerezte a vezetést a vendéglátó, a következő támadásnál viszont a DVSE került előnybe, amit Nagy Norbert ki is használt. Több debreceni gól viszont már nem született az első nyolc percben, a Honvéd ellenben kétszer is eredményes volt, így két gólos előnyről várta a folytatást a fővárosi együttes. (4-2)

A második negyedben három perc alatt kiegyenlítettek a debreceniek: előbb Macsi Patrik lőtt gólt büntetőből, majd testvére, Macsi Martin talált be akcióból. Ez nem törte meg a hazaiakat és zsinórban három gólt szerezve ismét elléptek a DVSE-től. A félidő utolsó gólját Macsi Patrik szerezte, aki ismét ötméteresből volt eredményes. (7-5)

Fordulás után gyors gólváltások következtek. A fővárosiak háromszor is elléptek, a debrecenieknek azonban rendszerint volt válaszuk. Macsi Patrik két, illetve Smitula Gergő egy góljával tartotta a lépést Miroslav Bajin csapata, így 10-8 állt az eredményjelzőn az utolsó negyed előtt.

A záró nyolc percben Kiss Bálint akciógólja után több, mint öt perces gólcsend következett, amit Macsi Martin találata tört meg. Az utolsó percekben többször is felzárkózhattak volna a debreceniek, de rendre kimaradtak a ziccerek, amit megbosszult az ellenfél. A találkozót az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert gólja zárta le, beállítva a 12-9-es végeredményt.

Budapesti Honvéd-Debreceni VSE 12-9 (4-2, 3-3, 3-3, 2-1)

Gólszerzők: Kiss B. 3, Hosnyánszky 3, Fejős 2, Decker Á., Illés, Manhercz Á., Gregor, ill. Macsi P. 5, Macsi M. 2, Smitula, Nagy N.

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata a mérkőzésről:

„Biztató volt a mai teljesítményünk, összességében elégedett vagyok. Egy remek játékosokkal felálló Honvéd ellen ugrottunk medencébe, a srácok azonban elhitték, hogy igenis van keresnivalónk a mérkőzésen. Az első negyedben nehezen kaptuk el a fonalat, ami meg is látszott a részeredményen, onnantól kezdve viszont végig partiban voltunk ellenfelünkkel.

A védekezésünk sokkal jobban összeállt, mint a Magyar Kupában és a játék több elemében is sikerült fejlődnünk a kupamérkőzések óta. Az utolsó nyolc percben többször is megvolt a lehetőségünk szorossá tenni a találkozót, de rossz megoldásokat választottunk, ebben még nagyon sokat kell javulnunk. Ennek ellenére gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek az egész mérkőzésen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük