Friss – Közlekedési rend a virágkarnevál idején

Helyi hírek

Lezárások, terelések, pótlóbuszok. Friss, részletes infomációk az augusztus 20-ai közlekedésről Debrecenben.

Az 51. Debreceni Virágkarnevál programjai alatt reggel 7 órától előreláthatólag 09:30-ig lezárják a belváros több pontját, mely érinti a DKV több autóbusz, trolibusz és villamos járatának közlekedését is.

Így közlekednek a villamosok

–  Az 1-es és 2-es villamosok üzemkezdettől előreláthatólag 07:00 óráig megszakítás nélkül a teljes vonalon haladnak.
–  A karnevál ideje alatt az 1-es villamosok a Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér, a 2-es villamosok a Kálvin tér – Doberdó utca – Kálvin tér között közlekednek.
–  09:30-tól üzemzárásig a villamosok a teljes vonalon megszakítás nélkül közlekednek.

Villamospótló autóbuszok is lesznek

2020. augusztus 20-án 07:00 és 09:30 között a karneváli rendezvények ideje alatt a Nagyállomás és a Kálvin tér között 1V-2V jelzéssel villamospótló autóbusz szállítják az utasokat.

A villamospótló autóbuszok útvonala

Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Hatvan utca – Bethlen utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Attila tér – Wesselényi utca – Nagyállomás

A villamospótló autóbuszok a 10-es járatok megállóhelyéről indulnak.

Trolibuszok közlekedési rendje a karneváli programok idején

3-as, 3A, 4-es trolibuszok:

– Üzemkezdettől előreláthatólag 07:00 óráig a trolibuszok a teljes vonalon közlekednek.
– A karneváli rendezvény ideje alatt előreláthatólag 07:00 órától 09:30-ig a 3-as, 3A és 4-es járatok forgalma szünetel. A Hadházi út, vizsgaközpont végállomástól 07:00 óra után induló trolibusz járatok a Kassai úttól 5-ös viszonylatjelzéssel közlekednek a Segner tér irányában.
– 09:30-tól üzemzárásig a trolibuszok menetrend szerint közlekednek a teljes vonalon.

Az 5-ös és 5A jelzésű trolibuszok közlekedésében nem kell forgalomkorlátozásra számítani.

Még több fotó a 2020-as virágkocsikról

Autóbuszok közlekedési rendje a karneváli programok idején

A karneváli programok ideje alatt 07:00 és 09:30 között ideiglenesen módosul több autóbusz útvonala.

14-es autóbusz:

–  A 14-es autóbuszok az IT Services Hungary Kft. irányába a Nagyállomás – Erzsébet utca – Külsővásár tér – Nyugati utca – terelőútvonalon közlekednek.
–  A Nagyállomás irányába a járatok a Nyugati utcát követően a Külsővásár tér – Erzsébet utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

19-es autóbusz:

–  A 19-es járatok a Sámsoni út irányába a Szoboszlói utat követően az Erzsébet utca – Wesselényi utca – Hajnal utca terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a Hajnal utcától az eredeti útvonalat követik.
–  A Jégcsarnok irányába a járatok a Faraktár utcát követően a Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok az Erzsébet utcától az eredeti útvonalat követik.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

25-ös. 125-ös, 25Y-os, 125Y-os és 41-es autóbuszok:

–  A  25-ös, 125-ös, 25Y-os, 125Y-os és a 41-es autóbuszok a Veres Péter utca/ Kinizsi Nyomda irányába a Külsővásár tér – Erzsébet utca – Wesselényi utca – Hajnal utca  terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hajnal utcától az eredeti útvonalat követik.
–  A járatok a Vincellér utca irányába a Faraktár utcát követően a Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Külsővásár tér terelőútvonalon közlekednek. A Külsővásár tértől az eredeti útvonalat követik.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

Új rendezvényekkel bővült a karneváli hét

42-es autóbusz:

–   A 42-es autóbuszok a Nyugati Ipari Park irányába a Nagyállomás – Erzsébet utca – Külsővásár tér – terelőútvonalon közlekednek. A Külsővásár tértől a járatok az eredeti útvonalat követik.
–  Az autóbuszok a Tégláskert utca irányába a Nyugati utcát követően a Külsővásár tér – Erzsébet utca – Nagyállomás terelőútvonalon közlekednek. A Nagyállomástól a járatok az eredeti útvonalat követik.

 Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak – írja közleményében a DKV.