Egy nádudvari boltban őrjöngött és zaklatta volt barátnőjét

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban próbálta helyreállítani a párkapcsolatát, majd dühében betörte a bolt bejárati ajtajának üvegét.

A vádlott és az egyik nádudvari élelmiszerüzletben eladóként dolgozó nő a korábbiakban párkapcsolatban álltak, azonban kapcsolatuk megszakadt.

2020. április 4-én 12 óra 50 perc körüli időben a vádlott ittas állapotban bement az üzletbe és megpróbálta rávenni a nőt, hogy fogadja őt vissza. A nő ki akarta küldeni a férfit az üzletből, de ittassága folytán ez nem vezetett eredményre, majd a boltban az egyik vásárló a nő védelmére kelt és megpróbálta kiküldeni a vádlottat.

A férfi azonban megragadta a vásárló ruháját, majd az ajtóban megbotlott és mindketten elestek. A vásárló visszament a boltba és becsukta a bejárati ajtót, hogy a bolttól távol tartsa a vádlottat. Az ittas férfi azonban vissza akart menni, ezért ütni, rúgni kezdte a bejárati ajtót. Végül ismét bejutott az üzletbe, ott a pultra kitett néhány féldecis üveges pálinkát összetört és hangoskodott. Ekkor az egyik vásárló kivezette az utcára, bezárta a bolt bejárati ajtaját, azonban a vádlott ezután ököllel betörte a bejárati ajtó üvegét, majd hangoskodva távozott a helyszínről.

A vádlott cselekményével 15.400.- forint rongálási kárt okozott a bolt tulajdonosának, amely nem térült meg.

A nádudvari férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.