Budapest

Szakértő: Budapest turizmusa szenvedi meg leginkább a külföldi turisták elmaradását

Helyi hírek Ország

Budapest szenvedi meg leginkább a koronavírus-járvány miatti visszaesést a turizmusban, a Balaton mellett és más vidéki üdülőközpontokban a külföldi vendégek elmaradását némileg ellensúlyozza a belföldi kereslet – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 műsorában.

A szakértő úgy fogalmazott: Budapest szenvedi meg leginkább idén a külföldi turisták hiányát, ezt mutatja az is, hogy jelentősen csökkentek a fővárosi szállodai árak is.

Bár 2019 rekordév volt, az Egyesült Királyságból, Németországból, Olaszországból, Oroszországból és Kínából is sokan érkeztek Magyarországra, idén a koronavírus-járvány miatt a fővárosi szálláshelyek leginkább a belföldi turistákra tudnak koncentrálni olcsóbb árakkal, különböző akciós csomagajánlatokkal – mondta.

Vidéken a Balaton szinte tele van, augusztusban akár többen is lehetnek a belföldi turisták a tónál, mint egy évvel ezelőtt, de az Őrségben, Sopron vidékén, a Tisza-tónál és a Tisza-környéki településeken is erős lesz a nyár utolsó hónapja a turizmusban – emelte ki Kiss Róbert Richárd.