Mészáros Lőrinc orra alá is borsot törhetett a Debrecenben őrizetbe vett milliárdos

Helyi hírek

Mint arról korábban beszámoltunk, a NAV őrizetbe vette K. Ferencet, Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának és egy négycsillagos hajdúszoboszlói hotelnek a tulajdonosát. A vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy ügyvédje segítségével az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedést, egy arab fedővállalkozást és hivatalos lakcímet, hogy ezekkel a hamis adatokkal elkerülje több mint 540 millió forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon.

Milliárdos vállalkozót tartóztattak le Debrecenben – videó

Nem ő az egyetlen nagyvállalkozó, akit a hatalom hirtelen kipécéz magának, gondoljunk csak az agyonszívatott Bige Lászlóra, akinek műtrágyaüzemét egy időre be is záratták. A vállalkozó meg is nevezte a személyt, akinek véleménye szerint útjában állhat.

Bige László szerint Csányi Sándor akarja őt kicsinálni, már a családját is fenyegetik

Több – nevét érthető okból nem válllaló – forrásunk azt állítja, a Püspökladány-Ebes vasútvonal felújításának kapcsán megyénkben is megjelenő Mészáros Lőrinc (vagy az a személy, aki őt mozgatja) ajánlatot tett K. Ferenc érdekeltségeire. Feltételezések szerint a hajdú-bihari vállalkozó nemleges válasza is szerepet játszhatott abban, hogy a hatóság célkeresztjébe került.