Több mint negyvenszer riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat szerdán

Helyi hírek

A kedd esti vihar után szerdán napközben is sok riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében. Az esetek számát a szerda esti újabb vihar, eső is növelte. Összesen negyvenegy esetben kellett fát vagy faágat eltávolítaniuk, mert az veszélyeztette vagy akadályozta a közlekedést. Riasztások nagyrészt Debrecenbe érkeztek.

Volt olyan beavatkozás, amelyet a tűzoltók öt perc alatt felszámoltak, hiszen csak egy faágat kellett a közútról lehúzniuk. Debrecen belvárosában pedig egy bejelentő egy leszakadt faág miatt hívta ki a tűzoltókat, ám amikor azok kiérkeztek és a helyszínt felderítették egy sokkal nagyobb veszélyt jelentő ágat vettek észre a tizenöt méteres fa tetején.

Egy fa egy másik lehasadt ágat tartott, amely a járda felett lógott a magasban. A tűzoltók az ágat gépezetes tolólétrán keresztül vágták le motoros láncfűrésszel. Három épületkár is volt a megyében Egyeken egy vályogház lett lakhatatlan a sok eső miatt, Sárrétudvariban pedig a templom tető lemezét bontotta meg a szél. Ott kellett a püspökladányi hivatásos tűzoltóknak helyet állniuk