Elindult a DNRE fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskola infrastrukturális fejlesztése

Helyi hírek

Az EFOP-4.1.6-16-2017-00011 és az EGYH-KCP-19-P-0141 azonosítószámú EU-s projekt célja a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő, halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatalok gyógypedagógiai nevelését-oktatását, rehabilitációját és nappali ellátását végző Immánuel Otthon és Iskola infrastrukturális fejlesztése.

A projekt keretében a Debrecen, Kishegyesi u. 156. sz. alatti ingatlanon, egy volt iskolaépület átalakításával-bővítésével kerül kialakításra a modern, célcsoport igényeinek megfelelő gyógypedagógiai oktatási helyszín. Az átalakítás során tantermek, speciális foglalkoztató termek, rehabilitációs helyiségek, közösségi terek, iroda-, kiszolgáló és szociális helyiségek jönnek létre az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával. A megújult intézményben mintegy 60 fő számára folytatják a fejlesztő nevelés-oktatást. Az eszközbeszerzések a megfelelő működési feltétélek biztosítását szolgálják: célcsoport specifikus fejlesztő eszközök, bútorzat, informatikai eszközök kerülnek beszerzésre.

Az új, országosan is hiánypótló intézmény nemcsak a tanköteles korú súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekeknek és családjaiknak jelent minőségi ellátást, hanem a jelenlegi telephelyen a tanköteles koron túliak számára is megnyílik a lehetőség arra, hogy továbbra is családban élve, nappali ellátást igénybe véve, tovább fejlődhessenek, közösségben éljenek, illetve munkaerőpiaci foglalkoztatásban vegyenek részt.

Sikeres közbeszerzési eljárás eredményeként a nyertes kivitelező (KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.) a k.f TEAM Építész Stúdió Kft. tervei alapján 2020. június végén kezdte meg a kivitelezési munkálatokat, amelyet előre láthatóan 2021. nyaráig végez el.

A projekt lezárásra a tervek szerint 2021. december végéig kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.