Nagyerdei Strand, Debrecen

Debreceni önkormányzat: óriási az érdeklődés az Aquaticum Debrecen Strand iránt

Helyi hírek Wellness

A vártnál is nagyobb az érdeklődés az új Aquaticum Debrecen Strand iránt. Papp László polgármester szerint minden szempontból sikertörténet a létesítmény megnyitása, s bízik abban hogy a strand hosszú távon tudja majd élményekkel ellátni az ide látogatókat.

Az új Aquaticum Debrecen Strand 2020. június 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Jó érzéssel lehet megállapítani, hogy elképesztően népszerű, még a vártnál is sokkal nagyobb érdeklődést váltott ki, s nem csak Debrecenben, hanem az országhatárokon belül és azon kívül is – mondta Papp László polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet Fazekas Lajossal, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjével együtt tartotta a strandon 2020. július 30-án.

Debreceni jobbikos: egy átlagos család nem fog jóllakni az új Nagyerdei Strandon

Az elmúlt másfél hónap alatt többen fürdőztek az új komplexumban, mint a régi nagyerdei strandon a bezárása előtti esztendőkben egy-egy teljes szezon alatt.

Míg akkoriban 54-55 ezer volt a látogatók száma egy szezon alatt, ez a szám az új strandon a mai napon délig átlépte 60 ezret.

A látogatószám pedig akkor alakul így, mikor az időjárás egyébként nem kényeztet el bennünket. Nagyon sok esős, hűvös nap volt az elmúlt időszakban. Ennek ellenére a strand várakozáson felül teljesít. S ha ezt az időjárás lehetővé teszi, remélhetőleg az augusztus még erősebb lesz. Látványában és az általa nyújtott élmények terén is különleges a strand. A megnövekedett vízfelület – amely majdnem kétszeres a korábbi strandéhoz képest –, a számos élményelem Debrecen turisztikai vonzerejét, turisztikai értékét rendkívüli mértékben erősítette. Az új Aquaticum Debrecen Strand tehát minden szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Gazdaságélénkítő, a turizmusra, a városmarketingre a város brandjére gyakorolt hatása nagyon jó. Népszerűsége jól látszik a Hotel Aquaticum kihasználtságán is, amely több mint 80 százalékos töltöttséggel működik. Papp László szerint Debrecen egyértelműen újabb értékkel gyarapodott, amely a mellette lévő sétánnyal, a Nagyerdei Stadionnal, a víztoronnyal együtt este, kivilágítva a magasból megkapó látványt nyújt.

Átadták az új Aquaticum Debrecen Strandot – fotókkal!

Fazekas Lajos gyorsmérlege szerint

július 30-án reggeltől délig – a sajtótájékoztató időpontjáig – több mint 2000-en érkeztek a strandra, melynek egyébként 4403 fő az egyidejű, s közel 8000 fő a napi maximális befogadó képessége.

Három hete majdnem elérték az egyidejű maximumot: 4150-en tartózkodtak egyszerre a strandon. Az ügyvezető megköszönte a vendéglátóknak, hogy a járványügyi vészhelyzet időszakában is kitartottak a strand mellett: most az üzletek 90 százaléka működik, s ez a vállalkozók dicsérete. Az üzemeltetés első időszakában tapasztaltak alapján a szükséges korrekciókat elvégezték. A nyitva tartás első két hetében jogosan jegyezték meg a vendégek, hogy nem egyszer akár fél órát is sorba kellett állniuk a pénztáraknál. A strand üzemeltetője mostanra mind az informatikai rendszeren, mind a beléptetési módszereken változtatott. Most ha netán várakozni szükséges, akkor sem kell 10 percnél többet sorban állni, s ez még akkor is így van, ha sokan a pénztárhoz érve döntik el, milyen típusú jegyet vásároljanak. Az általában működő 6 pénztár mellett szükség esetén akár 14 pénztáron keresztül is be tudják léptetni a vendégeket. Ami a környezet szépítését illeti: a nyitás óta növelték a növénytakaró kiterjedését, a vízhez közeli részekre folyami kavicsos talajtakarás került. A csúszdánál papucstartókat helyeztek el. Valamennyi vendéglátó egységben lehetővé tették a bankkártyás, illetve készpénzmentes fizetést. Nagy gondot fordítanak az egészséges környezetre: a vizesblokkokban óránként virucid fertőtlenítés történik, az erre vonatkozó kormányrendelet szerint a korlátokat, kilincseket, fogódzkodókat folyamatosan takarítják, az értékesítő helyeken pedig plexi vagy üvegfalakat szereltek fel, szintén az egészségvédelem érdekében.

Papp László polgármester azt is kiemelte, hogy jól kapcsolódik az Aquaticum Debrecen Strand szolgáltatásaihoz a Debrecen Városkártya, melyből eddig több, mint 10 ezer talált gazdára, s az új strandra is már közel 5 ezer belépést regisztráltak vele. Fazekas Lajos hozzátette: a strandbelépőket online módon a leggyorsabb megvásárolni, mely során mind a Debrecen Városkártya biztosította, mind a családi kedvezményeket online is lehet érvényesíteni.

Fotók: Miskolczi János