Csaknem száz önkéntes festette ki egy tócóskerti tízemeletes társasház lépcsőházát

Helyi hírek

Egy debreceni festékipari cég hatmillió forint értékben ajánlott fel festéket a Debreceni Karitatív Testület számára, melynek csaknem 100 önkéntese festette ki egy tócóskerti tízemeletes társasház lépcsőházát 2020. július 9-én.

Debrecenben olyan szimbolikus helyre szerettük volna vinni ezt a festékadományt, ahol az itt lakókat bevonva tudnánk közösségi akciót indítani. Fontosnak tartom, hogy a lakók a festést követően is tisztán tartsák és megbecsüljék, amit közösen létrehozunk. A mai nap is egy újabb példa arra, hogy Debrecenben szociálisan érzékeny emberek élnek és figyelnek egymásra, függetlenül attól, hogy vállalkozók vagy magánemberek: mindenki a maga lehetőségeihez mérten segít azoknak, akiknek szükségük van a támogatásra – mutatott rá Széles Diána alpolgármester.

Varga András, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a Derék utca 22. alatti tízemeletes társasházban összesen 167 lakás van, melyből 40-ben a Refomix ellátottjanak biztosítanak átmeneti szállást, 100 lakásban pedig olyan a szociálisan rászorulók élnek, akiknek a debreceni önkormányzat nyújt segítséget a lakhatásban. Az 1830 négyzetméternyi falfelület újrafestésével – melyhez a PPG Trilak Kft. biztosította az alapanyagokat és eszközöket – a az itt lakóknak szeretnénk tisztább és szebb környezetet teremteni.

A Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek önkéntesein és a Derék utca 22. alatti épület lakóin kívül debreceni cégek, intézmények – Debreceni Szakképzési Centrum, Médiacentrum Debrecen Kft., Bazár-Parking 2000 Kft.; Thermodam Kft., Nagykonyha Kft – munkatársai, sportcsapatok, civil szervezetek – DVSC Kézilabda Akadémia, DEAC Kosárlabda Akadémia, DSC-SI (Kozák Luca gátfutó), Civilek a Fiatalokért  Egyesület, Debreceni Fidelitas, Forrás Lelki Segítők Egyesülete, EU-Roma Országos Egyesület, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány (MRSZ), Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, Új Egészség Alapítvány, Hajdú Rendészeti Sportegyesület, Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért, Szertelen Egyesület, Refomix Nonprofit Közhasznú Kft., Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat, Dorkász Szolgálat Közhasznú Alapítvány – tagjai is csatlakoztak az akcióhoz.

Fotó: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.