Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát

Helyi hírek Sport

Átadták kedden a Derék utcai Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát.

Fodor András, a Debreceni Hokiklub (DHK) elnöke, a DEAC jégkorong-szakosztályának vezetője elmondta: a 420 négyzetméteres épületben két tágas öltözőt alakítottak ki, amelyeket a DEAC Erste-ligás csapata és a DHK junior együttese használ majd. Elkészült egy multifunkcionális oktatóterem, amelyben a DHK utánpótlás korosztályainak elméleti képzését végzik.

Az épületben mosodát, irodákat és tárgyalót is kialakítottak. Hozzátette: a beruházás 300 millió forintból, teljes egészében TAO-támogatásból valósult meg.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke kiemelte: Debrecen azzal a szinte egyedülálló lehetőséggel rendelkezik a vidéki városok közül, hogy három fedett jégpályája is van. A Derék utca központ két állandó csarnoka mellett a Főnix Csarnok már eddig is több alkalommal volt otthona jeges nagyrendezvényeknek.

Hozzátette: a debreceni jégkorong és az egyéb korcsolyasportok fejlődése indokolja, hogy a későbbiekben egy 2500-3000 néző befogadására alkalmas jégcsarnok épüljön a városban.

Kósa Lajos szerint egyre közelebb van az az idő, amikor a téli olimpián debreceni sportoló is lesz majd. Példaként a női jégkorongot, a rövidpályás gyorskorcsolyát és a műkorcsolyát említette. Mindhárom sportágban olyan versenyzői vannak Debrecennek, akik esélyesek lehetnek az olimpiai részvételre – fűzte hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük