Kérések a debreceniekhez: spóroljunk az árammal és a vízzel, amíg nem áll helyre az áramszolgáltatás

Helyi hírek

Mint arról korábban beszámoltunk, egy kidőlt fa miatt debreceni lakosok tízezrei maradtak áram nélkül.

Az E.ON azt kéri, hogy aki csak teheti, takarékoskodjon az árammal:

Debrecen keleti és déli részének több területén szünetel az áramszolgáltatás, miután a viharos erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmérőjű fát sodort a villamoshálózatra, emiatt egy nagyfeszültségű oszlop megrongálódott. Az E.ON munkatársai az éjszaka folyamán is dolgoztak a hiba elhárításán, több tízezer fogyasztónál már újra elérhetővé tették a szolgáltatást, a hiba elhárításáig az érintettek megértését és türelmét kérik.

A tegnapi heves viharok miatt Debrecen keleti és déli részének több területén szünetel az áramszolgáltatás. Este 10 óra körül a hatalmas erejű szél miatt egy csaknem egy méter átmérőjű fa csapódott a villamos hálózatra, emiatt egy nagyfeszültségű villanyoszlop meghajlott, megrongálódott. Az E.ON munkatársai az éjszaka folyamán a hálózat átterhelésével több tízezer fogyasztónál sikeresen helyreállították a szolgáltatást. Felmérték a megrongálódott nagyfeszültségű oszlopban keletkezett károkat, ennek javításához hosszabb időre és speciális eszközök alkalmazására van szükség.

Az energiacég arra kéri az érintett területen élőket, illetve az ott működő vállalkozásokat, hogy amennyiben náluk már újra elérhető az áramszolgáltatás, lehetőség szerint csak annyi áramot használjanak, amely feltétlenül szükséges, így biztosítható, hogy minél több ügyfelnél minél hamarabb vissza lehessen állítani a szolgáltatást ameddig a nagyfeszültségű oszlop javításával végeznek.

Az E.ON munkatársai folyamatosan, teljes létszámban dolgoznak jelenleg is a hiba elhárításán. Az energiacég köszöni az érintett ügyfelek türelmét és támogató megértését.

Kidőlt egy fa – 65 ezer debreceni maradt áram nélkül

A Vízmű kérése:

Bár a vízellátásban nincs zavar, a Vízmű szennyvízátemelőinek áramellátása nem teljesen biztosított. Ennek az a következménye, ha a lakosság a megszokott mértékben veszi igénybe az ivóvíz-szolgáltatást, akkor az túlzottan megterhelheti a rendszert, s ez elöntésekkel járhat. Ezért azt kérjük a lakosságtól, hogy amíg az áramellátás nem biztosított teljesen, csak a legszükségesebb mértékben vegyék igénybe az ivóvíz-szolgáltatást

– üzente Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük