Tűzoltóautó

Sok munkát adott a szombati vihar a hajdú-bihari tűzoltóknak

Helyi hírek

Több mint húsz riasztás érkezett kidőlt fák, a leszakadt faágak miatt.
Hajdúhadház és Hajdúvid között egy tíz méteres fa az úttestre borult. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Hajdúböszörményben közel tíz helyen zúgtak a láncfűrészek. Többek között a Kemény János utcában, a Kossuth utcában, itt egy tíz méteres fa borult az útra. Az Újvárosi utcában, a Bél Mátyás utcában is szükség volt a tűzoltókra, itt egy fa a villanyoszlopot is kidöntötte. Hajdúböszörményben a Móra Ferenc utcában két helyen és a Kolozsvár utcákban is a leszakadt faágak, vagy kidőlt fák adták a legtöbb feladatot. A beavatkozásokat a hajdúböszörményi, a hajdúnánási és debreceni hivatásos tűzoltók végezték.

Egyhavi csapadék is lehullhat ma, másodfokúra emelték a veszélyjelzés szintjét Hajdú-Biharban

Tégláson a fakidőlések mellett a Szabolcs utcában vízszivattyúzáshoz is vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók. Ugyanis egy családiház pincéjében gyűlt össze mintegy hatvan centiméter magasan a víz. Szintén Tégláson a négyes számú főúton egy akácfa zárta el az utat. A debreceni hivatásos tűzoltók szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Debrecenben négy helyen, a Derék utcában, az Esze Tamás utcában a Kétmalom utcában és a Teleki utcában avatkoztak be a tűzoltók, a vihar által kidöntött fák vagy leszakított ágak eltávolítására.