453 millió forintot ad a kormány a pallagi fociakadémia mellett épülő biciklis pályára

Helyi hírek

Pallagon, a labdarúgó akadémia mellett épül fel a kelet-magyarországi velodrom – ezt Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke mondta el a leendő sportlétesítménnyel kapcsolatban összehívott sajtótájékoztatón.

A szövetség – Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával, valamint a debreceni önkormányzattal szoros együttműködésben – készítette el a megvalósíthatósági tanulmányt.

Az ennek kapcsán született kormányhatározat – a konkrét helyszínen túl – kimondja, hogy

a beruházás előkészítésére a kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át.

A velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánították, az előkészítés és a megvalósítás során a szövetség szakmai segítséget nyújt, a létesítmény üzemeltetője az önkormányzat cége, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz.

A magyar szövetség 2018 januárjában számolt be a kormány döntéséről, miszerint 100 millió forint forrást biztosít a szövetségnek egy kelet-magyarországi és egy nyugat-magyarországi “kis” velodrom előkészítésére, amelyek edzésekre és kisebb nemzetközi versenyek lebonyolítására lesznek alkalmasak. Az már 2018 nyarán eldőlt, hogy a kelet-magyarországi velodrom tervezett helyszíne Debrecen.