Vissza nem térítendő forráshoz jut a Hajdúnánási Televízió

Helyi hírek

Több mint 55 millió forintos támogatást kap működési és üzemeltetési költségekre hét televízió és öt rádió a médiatanács döntése szerint – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn az MTI-t.

Ezt az összeget a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat harmadik fordulójában ítélték oda. A döntés szerint hét televízió vissza nem térítendő forráshoz jut: a Csurgói Városi Televízió, a Hajdúnánási Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Somogy TV, a mórahalmi Móra-Net TV, a budapesti BonumTV és a pécsi Pannon Televízió. A rádiók közül a szentgotthárdi Radio Monoąter, a kiskunfélegyházai Rádió Smile, a budapesti Klasszik Rádió 92.1, a siófoki Balaton Rádió és a nyíregyházi Mustár Rádió pályázott sikeresen.

A pályázat negyedik fordulójának beadási határidejét június 4-éről június 11-ére módosították – közölték.
Az ülésen a médiatanács elfogadta a külföldi joghatóság alá tartozó, de magyar nyelven sugárzó televíziók hangerőtúllépéseire vonatkozó dokumentumot is, amely szerint – többek között – a Comedy Central, a Eurosport 1 és a Viasat 3 is a többi műsor hangerejénél 3-6 decibellel hangosabb reklámokat és műsorajánlókat tesz közzé. A dokumentum napokon belül elérhető lesz az NMHH honlapján – írták.

Az NMHH évek óta rendszeresen vizsgálja, hogy mennyivel hangosabbak a reklámok, a televíziós vásárlások és a műsorelőzetesek a környező műsorszámokhoz képest, és napjainkra a magyar joghatóság alá tartozó televíziók csak elvétve, többnyire műszaki hiba miatt vétenek a rendelkezés ellen – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.