Sűríti járatait a DKV

Helyi hírek

A kialakult járványügyi helyzet miatti kijárási korlátozás enyhítését, a megnövekedett utazási igényeket és az elmúlt időszak üzemeltetési tapasztalatait figyelembe véve a DKV 2020. június 2-án üzemkezdettől módosítja az autóbuszok, trolibuszok és villamosok menetrendjét.

Arra kérik az utasokat, hogy utazásuk megtervezéséhez használják a TransIT DKV mobil applikációt, melyben lehetőségük van a járatok valósidejű követésére, így pontosan tájékozódhatnak a járatok várható indulási és érkezési idejéről.

Az üzemeltetési tapasztalatok alapján 2020. június 2-án üzemkezdettől az alábbi menetrendi módosítás kerül bevezetésre:

Villamosok:

z 1-es [link] és 2-es [link] járatok hétköznapokon sűrűbb követési idővel tanszünet, munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Trolibuszok:

A 3-as, 3A [link], 4-es [link], 5-ös és 5A jelzésű [link] trolibuszok a megnövekedett utazási igényekhez igazodva hétköznaponként sűrűbb követési idővel csúcsidőszakon kívül is a szabadnapi menetrend szerint közlekednek.

Autóbuszok:

25/125-ös [link] és 25Y/125Y-os [link] autóbuszok:

A keleti városrész és a Tócóskert megnövekedett utazási igényeinek megfelelő kiszolgálása érdekében a járatok csúcsidőszakon kívül sűrűbb követési idővel, módosított szabadnapi menetrend szerint közlekednek. A menetrendváltozás után a csúcsidőszakon kívül érvényben lévő 60 perces követési időköz helyett 30 percenként közlekednek az autóbuszok. Így a 25/125-ös és 25Y/125Y-os járatok a közös szakaszon, csúcsidőn kívül 15 perces követési idővel közlekednek.

41-es [link], 44-es [link], 45-ös [link] és 48-as [link] autóbuszok:

A 41-es, 44-es, 45-ös és 48-as autóbuszok az útvonaluk által érintett városrészek minél jobb kiszolgálása érdekében a csúcsidőszakon kívül sűrűbben, a jelenlegi 60 percenkénti követési idő helyett 30 percenként közlekednek a menetrendváltozás után.

Felhívják az utasok figyelmét arra, hogy az ideiglenesen megszüntetett 23:00 utáni utolsó járatok 2020. június 2. után sem közlekednek. A 15G, 90Y, 91A, 91Y-os éjszakai autóbuszjáratok viszont változatlan útvonalon és menetrenddel továbbra is közlekednek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.