Épülő BMW-gyár Debrecenben

Szijjártó szerint ez az igazság a BMW debreceni gyárépítésével kapcsolatban

Helyi hírek

Közösségi oldalán reagált a külügyminiszter.

Szó szerint idézzük a bejegyzést:

A BMW debreceni gyárépítésének “elhalasztásáról” szóló sajtóértesülések kapcsán az igazság:

1. A vállalat vezetőivel ma is egyeztettünk, arról biztosítottak minket, hogy természetesen továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett.

2. Jövő pénteken Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen is fogunk megbeszélést folytatni.

3. A gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

Szerdán írta meg több sajtóforrás, hogy a BMW elhalasztja a debreceni gyár építését.

Elhalasztják a debreceni BMW-gyár üzembe helyezését

Hírügynökségi beszámolók szerint Nicolas Peter pénzügyi igazgató a BMW AG negyedéves beszámolója alkalmából tartott tájékoztatón közölte, hogy tekintettel a járványügyi korlátozások miatt romló értékesítési kilátásokra, a konszern felülvizsgálja idei beruházási terveit. A beruházásokra elkülönített keretösszeget 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra kurtítják.

Hozzátette: a jelenlegi helyzet tükrében minden folyamatban lévő projektet újraértékel a konszern, az üzemépítéseket és a modellfejlesztéseket is beleértve. Az adott helyzettől függően egyes projekteket elhalasztanak, másokat pedig tüzetesebb vizsgálat alá vesznek.

A magyarországi üzem üzembe helyezését például egy évvel elhalasztjuk” – jelentette be. Megjegyezte, hogy a magyarországi üzem kivitelezése mellett más projektek is halaszásra kerülnek.