Lázmérő-kikérdező sátrat állítanak fel a Kenézynél, ahol nemrég állt munkába a kórházparancsnok

Helyi hírek
Koronavírus

Orbán Viktor döntésének megfelelően hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti “az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét.” Amennyiben az intézményben bármilyen hiány merül fel, jelzésük után az országos operatív törzsön keresztül segítséget kapnak.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban is munkába állt hétfőn a parancsnok, aki hasonló krízishelyzetben szerzett hazai és külföldi tapasztalatokat. Munkáját a honvédség logisztikus munkatársa segíti.

Azért vannak itt, hogy támogassák a kórház vezetését. Segítik az intézményt abban, hogyan gazdálkodjon az eszközökkel, anyagokkal, hogyan tartalékoljanak, hogyan védjék azokat. A cél az, ha nő a betegek száma, legyen elegendő anyag, eszköz és humánerőforrás ahhoz, hogy a lehető legtöbb embert meggyógyíthassák. A katonák, a rendőrök nem dönthetnek orvosszakmai kérdésekben, a feladatuk az, hogy segítsenek

– hangsúlyozta a hirek.unideb.hu kérdésére Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium Irányítócsoportjának vezetőhelyettese szerdán a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban.

Lampé Zsolt főigazgató szerint a válsághelyzetben szükség van az egészségügyi gondolkodás mellett a kórházparancsnokok speciális szemléletére is.

Egy ilyen, a normál egészségügyi működéstől eltérő helyzetben egész másként kell a rendelkezésre álló eszközöket, anyagokat kezelni. Már az nagy segítség, ha átbeszéljük a logisztikai kérdéseket, például, hogy miből kell raktárkészleteket kialakítani. A kórházparancsnok és kollégája folyamosan segít a járványügyi helyzetben a kórház infrastruktúrájának átalakításában is, hogy minél több beteget tudjunk megfelelő színvonalon ellátni

– mondta Lampé Zsolt, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója.

A betegek, a dolgozók és az egészségügyi ellátás védelme érdekében hamarosan újabb intézkedéseket vezetnek be az intézményben. A tervek szerint felállítanak egy sátrat a kórház bejáratánál, ahol az érkezők lázmérés és kikérdezés után léphetnek az épületbe. Az előszűrés után a fertőzésgyanús betegeket elkülönítik.