DKV: megoldódott a diákigazolványok hitelesítése

Helyi hírek

A DKV Zrt. és az Oktatási hivatal együttműködésének köszönhetően egyszerűsödik a diákigazolványhoz tartozó tanulói, hallgatói jogviszony igazolása.

A töretlen népszerűségnek örvendő elektronikus jegy-és bérletvásárlás bevezetése óta az utasok többször tapasztalták, hogy az aktív és érvényes tanulói, hallgatói jogviszony ellenére a diákigazolványt az Oktatási Hivatal lekérdező rendszere érvénytelennek minősítette. Ennek az volt az oka, hogy az oktatási intézmények által a diákigazolványokra kiadott érvényesítő matricákat esetlegesen nem jelentették le az Oktatási Hivatal felé.

Egy jogszabály módosításának és társaságunk fejlesztésének köszönhetően, a DKV Zrt. Ügyviteli rendszere, az Oktatási Hivataltól visszaigazolást kap az aktív tanulói és hallgatói jogviszonyról. Ennek köszönhetően, a jövőben minimálisra csökken vagy megszűnik, azoknak az eseteknek a száma, amikor az aktív jogviszony ellenére érvénytelenség miatt meghiúsul az elektronikus diákbérlet megvásárlása.

A jelenlegi járványügyi helyzetben kiemelkedően fontos ez, hiszen így kényelmesen gyorsan otthonról sorban állás nélkül megválthatóak az elektronikus diákbérleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.