Papp László újévi beszéd

Fontos üzenetet intézett a debreceniekhez Papp László a koronavírussal kapcsolatban

Helyi hírek

Facebook-oldalán osztott meg friss helyzetjelentést, és jótanácsokkal is szolgált a népnek.

Papp László azt írja, bár az önkormányzat nem lát el járványügyi feladatokat, tekintettel arra, hogy ezen feladatok ellátása az állami intézmények hatáskörébe tartozik, de felelősséggel tartozva a városért, folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi helyzet alakulását, teljeskörűen együttműködnek az illetékes hatóságokkal.

Megtettük és megtesszük mindazokat az intézkedéseket, amelyekkel önkormányzati hatáskörben eljárva segíthetjük a koronavírus elleni védekezést

– ígéri, hozzátéve: Debrecenben egyelőre nem tudnak fertőzöttről.

Arra kérek mindenkit, hogy maradéktalanul tartsa be a szakemberek tanácsait. Azok, akik az elmúlt két hétben a koronavírussal érintett területeken jártak és bármilyen betegségtünetet észlelnek magukon, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal vagy rendelési időn kívül az ügyelettel. Nagyon fontos, hogy elsőként ne személyesen, hanem telefonon kérjenek orvosi segítséget, ezzel is gátolva a járvány terjedését!

– írja a polgármester.

Az alábbi linkeken találják a háziorvosok (https://bit.ly/2T0LbQy) és a házi gyermekorvosok (https://bit.ly/3caPYX6) teljes listáját. A városi orvosi ügyelet diszpécserének telefonszáma: 06-52/40-40-40.

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható országos ügyeleti központ telefonszáma 06-80/277-455, illetve 06-80/277-456, de a koronavirus@bm.gov.hu címen is tehetnek bejelentést.

A nevelési intézmények vezetőit arra kérte az önkormányzat, hogy a diákközösségek biztonsága érdekében halasszák el külföldi sítáboraikat vagy osztálykirándulásaikat, fokozottan figyeljenek a kézfertőtlenítésre, a szellőztetésre. Az önkormányzati intézményekben kézfertőtlenítő szappan kihelyezéséről gondoskodtak. A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet pedig folyamatosan ellátja az intézményeket a legfrissebb tisztifőorvosi állásfoglalásokkal.

Kérem az intézmények, szolgáltatók és bevásárlóközpontok vezetőit, hogy lehetőségeik szerint helyezzenek ki kézfertőtlenítőket épületeikben. Óvintézkedést vezettünk be a városi uszodában is: tilos az uszodát használnia minden olyan személynek, aki az elmúlt 14 napban vagy a járvány végéig olyan országból tér haza, amely érintett a koronavírus-fertőzéssel.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársainak bevonásával a helyi tisztifőorvos irányítása mellett végzi az Operatív törzs utasításainak megfelelően az érkező utasok ellenőrzését.

Debrecen polgármestereként, de szülőként is arra kérem Önöket, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat és ha lehet, ne utazzanak a járvány által veszélyeztetett területekre!

– olvasható Papp László bejegyzésében.

https://www.facebook.com/drpappl/posts/2628913997342801?__xts__%5B0%5D=68.ARADVJ-fo7yRl8rzzmF4YUcb4dnyK3EqopOXZsbvHd4M8AQ3p6vrud_1mGvSsqVpoPrNqgCr2t2K9m6Kp5Bm96bTNfWuRbs2nth2yG2j7ITmlz_SU07NQBeUfFOpOt8LzFALAz71hCIiNxvhyy8NZhk5Asu0SKBulhesC7_Uzc8JNxLgkP5YfwUOz2YZY0cORKPEZNpDm1HC-39Y1HIi-VZKZzOuFrAkw0Ywk7VOCP_fV2i_b3PmVs0Z1SZD5iUJiemdonifkk3eBMv0W-XWCFxR5UFOKBay4QOgD4oPVcBv2r_6al0mVjsQS8_LQmfFD5wmhvMzi7deFZVtVIjTaU66&__tn__=K-R