Olaszok verekedtek össze a DVSC-Torino mérkőzésen – eltiltották őket a magyarországi meccslátogatástól

Helyi hírek

Egymással verekedtek össze a vendégszurkolók az augusztusi elsején rendezett DVSC-Torino Európa Liga-selejtezőn. A Debreceni Járási Ügyészség közleménye szerint a  2019. augusztus 1-ei találkozón történtek miatt három olasz férfi ellen emeltek vádat.

A vádlottak és negyedik olasz állampolgár társuk a mérkőzés napján érkeztek meg Olaszországból és a Nagyerdei Stadionban, a vendégszurkolók részére fenntartott szektorban kaptak helyet.

A mérkőzés első félidejében, 19:00 óra körül két vádlott között szóváltás és dulakodás alakult ki, majd ezt látva a kissé távolabb ülő harmadik vádlott bekapcsolódott a vitába és ököllel megütötte az egyikük fejét.

Ezt követően a dulakodás eldurvult, két vádlott kölcsönösen több alkalommal ököllel fejen ütötte egymást. A közöttük lévő vitába többen is bekapcsolódtak, ezért a vádlottak egyike odament egy távolabb ülő olasz állampolgárhoz és őt egy alkalommal ököllel a jobb arcfelén megütötte.

Ez idő alatt biztonsági őrök érkeztek meg a szektorba és a vádlottakat, valamint a bántalmazott negyedik olasz állampolgárt a helyszínről elvezették.

A fenti cselekmény során sem a vádlottaknak, sem pedig a bántalmazott negyedik személynek sérülése nem keletkezett.

A három vádlott kihívóan közösségellenes, személy ellen irányuló erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a stadionban tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a három vádlott ellen társtettesként, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottakkal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őket a Magyar, az Európai és Nemzetközi Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében Magyarország területén megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.