Kilépett a Jobbikból a párt volt debreceni elnöke

Helyi hírek Ország

A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. Nehéz szívvel hoztam meg a döntést, mert az ember nem könnyen hagy maga mögött 13 évet, amit ennek a pártnak az építésével és szervezésével töltött – írja közleményében Bogdán Szabolcs, a Jobbik volt Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke, a Hajdú-Bihari 2-es vk.volt választókerületi szervezője, egykori debreceni elnök.

Már a legkisebb esélyét sem látom, hogy valaha is visszatérhetünk arra az útra, amelyet a párt alapító okirata számunkra világosan kijelölt – fogalmaz.

Én viszont a jövőben is szeretnék a barátaim, ismerőseim és határon túli nemzettestvéreim szemébe nézni, és kijelentem, hogy a Jobbik jelenlegi irányvonalával azonosulni nem tudok. A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok – bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása – mind abba az irányba mutatnak, hogy számomra a jelenlegi elnökséggel való együttműködés nem lehetséges. Én valaha egy bajtársi szövetségnek léptem a kötelékébe, de mára ez a kötelék megszűnt létezni, én pedig nem kívánok tovább olyan célokért dolgozni, amelyek a meggyőződésemmel ellentétesek.

– írta Bogdán Szabolcs.

Rajta kívül öt debreceni tagtársa (akik korábban önkormányzati képviselőjelöltek voltak) is jelezte, hogy hasonlóan látják a pártban kialakult helyzetet és ők is kilépnek a Jobbikból a mai napon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.