Debrecen, a gondoskodó város

Helyi hírek

2020.február 25-én a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának 2019. évi értékelésére került sor a szervezet helyszínén.

Az immár 21. alkalommal megszervezett rendezvényt Dr. Széles Diána, Debrecen szociális ügyekért is felelős alpolgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a Polgármesteri Hivatal szintén kötelességének és kiemelt feladatának  érzi a debreceni családok támogatását.

-„ Napjainkban a gyermeknevelés életkörülményei megváltoztak, leginkább azoknak az anyáknak kell segíteni, akik lehet, hogy alkalmatlanok a gyermeknevelésre. A gyermekneveléshez egy kiegyensúlyozott és erős anyára van szükség, mert kizárólag így lesz képes végigkísérni és segíteni  gyermekét az útján. Vannak olyan édesanyák sajnos, akik erre képtelenek, ezért van a hatóság és jelzőrendszer, mely segítséget és támaszt nyújt nekik.” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központjának szakmai beszámolóiból kiderült, hogy a tavaly a családon belüli erőszak sajnos növekvő tendenciát mutatott, éppen ezért 2020-ban fokozottabb figyelmet fordítanak majd erre a területre.

„Fogjunk össze a Debrecenben élő gyermekekért. Ha bárkinek tudomására jut egy gyermekbántalmazás, ne habozzon, azonnal jelezze ezt a hatóságoknál, hogy a segítség időben érkezzen! Ilyen esetekben fordulhatnak akár a Rendőrséghez is, mert a tragédiák megelőzése a legfőbb cél! ” – hangzott el szakemberek felhívása.