Nagyon jól jönne a segítség a Debrecen közelében élő Julika néninek és nagybeteg unokájának

Helyi hírek

Dombostanyán él egy nehéz sorsú család, akik segítségre, támogatásra szorulnak.

Az RTL Klub számolt be először arról, hogy nyolc hónapja hiába keres albérletet egy nagymama, aki súlyosan fogyatékos unokáját gondozza, akit az édesanyja magára hagyott születésétől, két éve már nem is látta a fiát. A nagymama gondozza, ápolja unokáját, miközben most ő is kórházban van, egy súlyos műtét után lábadozik. 

A 30 éves Dénes képtelen magát ellátni, oxigénhiányosan született. A nap 24 órájában a nagymama gondoskodik magatehetetlen szerettéről. Most míg kórházba van a nagybátyja–aki maga is öt gyermeket nevel egyedül–gondozza Dénest. 

A 63 éves nagymama egyre nehezebben tudja ellátni, fektetni, fürdetni, fogyatékos unokáját. Szeretnének legalább egy saját albérletet, de hiába keresnek, túl drága nekik, hiszen igen kevésből élnek.

Az RTL Klub riporterének elmondta Julika néni, hogy 40 ezer forintot keservesen, de ki tudna fizetni ahhoz, hogy a gyereknek jó legyen. 

Előző albérletükből azért kellett menniük, mert a megemelt díjat már képtelenek voltak fizetni. Most a nagymama Zsolt nevű fiánál húzzák meg magukat, igen szerénynek mondható körülmények között. 

Az összetartó kis család segítségre szorul. Ezért a civil közösségek országos gyűjtőakciót indítottak a nehéz helyzetben levő Horváth család megsegítésére. 

A nagymama nagy álma egy saját kis lakás Hajdúsámsonban, ehhez ma az anyagiak hiányoznak. De az önfeláldozó nagymama már annak is örülne, ha Hajdúsámsonban tisztes körülmények között, megfizethető áron albérletet találna Déneskével.

A család számlaszáma: 

Horváth Tiborné 

OTP Bank Zrt. 

11773384–00569840–00000000

A család az anyagiak mellett jó szívvel fogad tartós élelmiszert, tűzifát, mindent ami az életet megkönnyítheti. A felajánlásokat az alábbi email-címeken várják: 

morzsapartydebrecen@gmail.com 

segistaraszoruloknak@gmail.com 

A Facebookon létrehoztak a család segítésére egy csoportot, amely itt érhető el. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.