Biztonsági őr lopott illatszereket egy hajdúböszörményi üzletből

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki munkavégzése során az általa őrzött üzletekből lopott.

A vádlott egy gazdasági társaság alkalmazásában állt biztonsági őrként, 2019 őszén egy áruházlánc üzleteiben dolgozott, ahol a termékek felügyelete és az áruházi lopások megakadályozása is feladata volt.

A férfi 2019 októberében, különböző időpontokban az üzletlánc debreceni és hajdúböszörményi boltjaiban teljesített szolgálatot. A vádlott több parfümöt és egyéb kozmetikumot lopott úgy, hogy a termékeket az üzletek raktárán keresztül kivitte az autójába. A férfit 2019. október 12-én munkáltatójának ellenőrei tetten érték.

A vádlott a lopásokkal az áruházláncnak összesen több mint 200 ezer forint kárt okozott, ami a termékek lefoglalása és a sértettnek való visszaadása útján teljes egészében megtérült.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb értékre folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.