Változik két busz útvonala Debrecenben, új járat is indul

Helyi hírek

A DKV Zrt. 2020. március 2-től újabb két Mercedes típusú autóbuszt állít forgalomba, ezzel bővítve a járműparkot. Ennek eredményeként 2020. március 2-től a 11-es autóbusz közlekedését visszaállítják a Veres Péter utcára.

A vállalat közleménye szerint március elejétől, a belvárosi utazási kapcsolat javítása érdekében és az elmúlt időszak üzemeltetési tapasztalatait figyelembe véve módosítják a 14-es autóbuszok útvonalát, valamint bevezetik a 14I jelzésű autóbuszt is.

 

A 2020. március 2-től érvényes menetrendváltozás részletei:

11-es autóbusz

Az autóbuszok a Kassai út – Sámsoni út – Acsádi út – Veres Péter utca  – Vámospércsi út útvonalon közlekednek majd a Borzán Gáspár utca és a Segner tér között. Az útvonal további része változatlan marad.

 

14-es autóbusz

Az autóbuszok a belváros elérhetőségének javítása érdekében a Nagyállomás – Piac utca – Széchenyi utca útvonalon közlekednek majd az IT Services Hungary Kft. irányába. Az útvonal további része változatlan marad.

 

14I jelzésű autóbusz

A reggeli és délutáni csúcsidőszakban 14-es helyett, 14I jelzéssel 2-2 járat, a Mester utca és Nagyállomás között, a Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Attila tér – Wesselényi utca útvonalon közlekedik majd, a belvárosban lévő oktatási intézmények elérhetőségének javítása érdekében.

A 11-es és 14I autóbuszok között a Mester utcán lesz átszállási lehetőség, mert a 14I a Segner teret nem foga érinteni.

A 2020. március 2-től érvényes menetrendeket hamarosan közzéteszik a www.dkv.hu oldalon.