Kétszáznál is több rászoruló lakott jól a debreceni Morzsapartin

Helyi hírek

Az Egy morzsányi szeretet Debrecenben Facebook-csoport február 15-én szombaton új kezdeményezésként ételosztással egybekötött Morzsapartira hívta a Debrecenben és környékén élő szegényeket.

A szervezők beszámolója szerint egy nagyrészt fiatalokból álló csapat vállalkozott arra, hogy megszervezi itt a cívisvárosban is a Morzsapartit. Úgy gondolták, hogy a Szalay Kriszta által a fővárosban több éve szervezett esemény Debrecenben is megvalósítható. 

Mikor meghirdettük, bizony volt bennünk félsz, vajon lesznek-e csatlakozók,  képesek leszünk-e rendszeresen Morzsapartin vendégül látni a nehéz sorsú embereket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy felhívásunk nyitott fülekre, érző szívekre talált. Már az első alkalommal is nagyon sokan adományoztak, gazdag választékból választhattak a térre érkezők. Volt, aki húst és rizst ajánlott fel, többen hoztak sültet, süteményeket, lángost, levest és megannyi finomságot. Bőséges választék volt tartós élelmiszerből, gyümölcsből, krumpliból, tojásból, és péksüteményből. Mikor a Morzsaparti kezdete előtt elkezdtünk kipakolni, magunk is akkor döbbentünk rá, mi minden gyűlt össze. Voltak, akik ugyan nem jelezték előre, hanem a helyszínre hozták az adományukat. Mindenkinek hálásan köszönjük, nemes ügyet segítettek, sok embernek szereztek támogatásukkal örömet. Szívet melengető érzés volt ma Debrecenben, a Petőfi téren átélni, hogy vannak még jó emberek, akik segítő kezet nyújtanak azoknak, akik élete mindennapos küzdelem, a fennmaradásért. 

Az első debreceni Morzsaparti kezdete előtt már egy órával közel százan álltak a sorban. Nagyon sok kisnyugdíjas házaspár érkezett, kézen fogva, ételhordóval. A sorban állók többségét ők és gyermekes családok tették ki. Többen érkeztek három, négy gyermekkel. Erre is készültünk, a gyerekeknek mesekönyvekkel kedveskedtünk. A sorban ott voltak az utcán élő honfitársaink, akik fedél nélkül, s zömük rendszeres jövedelem nélkül igyekszik fenntartani magát. Sokan jöttek rokkant kocsival, őket is megviselte az élet. A nyugdíjuk alacsony, a megélhetés sokba kerül. 

A bőséges választék mellé igyekeztünk mindenkinek egy kis morzsányi szeretetet is adni. Magunk sem akartuk elhinni, mikor a végén kiderült, hogy közel 250 főnek, gyereknek, felnőttnek sikerült a hétvégére meleg és hideg élelmet juttatni. A Morzsaparti zárásaként még repetát is tudtunk péksüteményből adni, így igen gazdagon felpakolva indulhattak az emberek haza, vagy a hajléktalanszállóra. 

Legközelebb 2020. március 21-én, szombaton 11 órától várjuk Morzsapartira mindazokat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán. 

Partnernek keresünk üzleteket, kereskedelmi láncokat, éttermeket, pékségeket, élelmiszer boltokat, és még sorolhatnám. De talán a város tehetős emberei is támogathatónak tartják az elképzelésünket. Az említettek részvétele, bekapcsolódása sokat jelenthetne a kezdeményezés valóra váltásában

 Vannak, akiknek egy szelet kenyér is segítség lehet! 

Továbbra is várjuk a jelentkezőket Debrecenből, vagy a közelből. Aki bármit segíteni tud, részt szeretne venni ebben a nagyszerű “vállalkozásban” kérjük, jelezze. Várjuk az ételfelajánlásokat, tartós élelmiszereket is örömmel fogadunk.

Több debreceni üzletben támogatásgyűjtő perselyt tervezünk  elhelyezni, szórólappal. Amennyiben van olyan ismerős üzlet, ahol további perselyeket helyezhetnénk ki, kérjük, jelezze.

 Örömmel fogadunk pénzbeli támogatást, felajánlást is. Rövidesen bejegyzett egyesületként számlaszámunk is lesz, ahova az összeget hivatalosan be lehet fizetni.

E-mail címeink:

morzsapartydebrecen@gmail.com

segitsaraszoruloknak@gmail.com 

Minden jó ötletre, kezdeményezésre nyitottak vagyunk. Fogjunk össze a debreceni szegényekért, és közösen alkossunk egy nagyon emberit. Légy az oka annak, hogy valaki hinni tudjon a jóságban!

– olvasható a szervezők közleményében.