Bíróság, kalapács

Felfüggesztett börtönre ítéltek nőt, akinek gyermeke halálos áramütést szenvedett

Helyi hírek Ország

Első fokon, nem jogerősen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék azt a nőt, aki a bíróság szerint felelős azért, hogy egyik gyermekét halálos áramütés érte 2017 nyarán.

A törvényszék közleménye szerint a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő anya 2016 őszén egy apci bérelt lakóházba költözött, melyben az áramszolgáltatást díjtartozás miatt 2017 júniusában kikapcsolták.

Ezt követően a vádlott az elektromos hálózatra illegális módon csatlakozott. Az áramellátását érintésvédelemmel el nem látott, sérült szigetelésű, a hő hatására deformálódott hosszabbítókkal biztosította.

A bíróság álláspontja alapján a nő 14 éves fiát ennek következményeként érte halálos áramütés zuhanyzás közben 2017. július 2-án.

Az ítélet indoklása szerint az asszony tisztában volt az illegális és szakszerűtlen áramvételezés veszélyeivel, így felelős fia haláláért. Az elsőfokú határozatot az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeznek. Az ügyet másodfokon a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja majd – tájékoztatott a törvényszék.