Mínusz három fokban is sokan vártak a meleg ételre Debrecenben

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport január 26-án a Petőfi térre ismét vendégségbe hívta a városban élő szegényeket.

A hideg idő ellenére, mint eddig mindig, már az ételosztás kezdete előtt sokan álltak a sorban  10 óra körül már legalább hetvenen várták a minusz 3 fok ellenére, hogy egy óra múlva meleg ételhez jusson. Kisnyugdíjasok, utcán élők, gyermekes családok – olvasható az egyesület beszámolójában.

Sajnos egyre többen érkeznek gyermekeikkel. Így volt ez ma is. A gyerekek egy része már régi ismerős. Minden hónapban találkozunk velünk, régi ismerősként jönnek, s ölelnek meg bennünket. Látni kellett volna, mikor az egyik pici átölelte Kati nénit, aki a csoport ajándékait adta át neki. Ezek bizony szívszorító pillanatok. 

“Februárban is jövünk” – mondta csillogó szemmel egy ötéves kisfiú, akit a csoportunk “örökbe” fogadott. Szeretek itt lenni -mondta, közben fogta édesanyja kezét. Ilyenkor nehéz bármit mondani. Őket hamar megtanította az élet arra, hogy nincs. Ők karácsonyra sem vágytak csillogó, villogó ajándékokra, megelégedtek azzal, ha az ünnep alatt mindennap jól lakva tudnák álomra hajtani buksijukat. A kis család ünnepét egy debreceni fiatalember segítette mindenféle finomságokkal. Még most is arról beszéltek, hogy ilyen szép karácsonyuk még nem volt. 

A kedvenc kisfiúnk most sem ment haza üres kézzel. Egy szép ajándék meséskönyvet szorongatott a kezében. “Anyu, ugye este olvasol ebből a könyvből mesét nekem”- kérdezte csillogó szemmel. Fáj a szívünk ilyenkor, hiszen hány ilyen kisfiú, kislány van, akik számára az élet nem sok örömet jelent. Ők természetesnek tekintik, amibe születtek, elfogadják, ami van. De vajon természetes-e az a 21. században, Európa közepén, hogy egy gyermeknek már a születéskor eldől a sorsa? Valami nagyon hibádzik, nagyon nincs rendjén, ahol ez megtörténhet. 

Az ételosztás számokban: mintegy 200 főnek osztottak töltött káposztát és összesen 40 kilogramm kenyeret. Több debreceni polgár hozott most is a térre ruhaneműt, illetve gyermekjátékokat. Volt, aki levest hozott, egy kedves hölgy pedig finom péksüteményeket. 

A költségeket – mint mindig – adományokból, és a csoport tagjai hozzájárulásaiból fedeztük. Legközelebb február 23.-án várjuk nehéz sorsú embertársainkat a nagy költőnkről elnevezett téren.

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak ünnepi  megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig, 09.00-16.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezheti: 52/ 476 405, vagy 20/ 460 32 53. /A megadott mobilszámon a hét bármely napján elérhetik a szervezőket.

Email cím: segitsaraszoruloknak@gmail.com

Átutalás az egyesület számára: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802 . A közleménybe kérik beírni: ételosztás 2020

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.