A közmédia interjúja Karácsony Gergellyel

Még az államtitkár szerint is vállalhatatlan volt a közmédia interjúja Karácsony Gergellyel

Helyi hírek Ország

Megválasztása óta először járt a főpolgármester a köztévé M1 csatornájának Híradójában. Az interjú után Karácsony közösségi oldalán fakadt ki. A beszélgetésről azt írta:

Le lettem kapva a tíz körmömről, amiért elektromos autóval és nem biciklivel mentem a Kunigunda utcába, számon kértek amiatt is, hogy nem ott állt meg az autóm (a bejárat mellett álltunk meg), ahol ők kamerával filmezték volna az érkezésemet.

Karácsony hozzátette:

És a propagandista műsorvezető azt is nehezményezte, hogy Magyarország legnagyobb közvetlen felhatalmazással bíró politikusaként nem értem be közmédiás szereplésként azzal, hogy egyszer mikrofonvégre kaptak egy fotókiállításon.

A köztévé tegnapi műsora miatt a nemtetszését fejezte ki a kormányzat egyik államtitkára, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs is.

Fürjes Balázs a Twitteren reagált a tegnapi Karácsony Gergely interjúra.

Fürjes Balázs a következőt írta ki:

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú – több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.

— Fürjes Balázs (@BalazsFurjes) 2020. január 22.

A teljes interjút itt nézheti meg:

Az Index alábbi összeállításában pedig megnézheti csak a műsorvezető kérdéseit: