Debrecen város bálja

Bálozott és adakozott a debreceni elit – fotók

Helyi hírek

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gyógyító tevékenységéhez járultak hozzá az idei Debrecen Város Bálja résztvevői. A társadalmi eseményt tizennyolcadik alkalommal rendezték meg 2020. január 18-án a Kölcsey Központban.

Debrecen Város Bálját a debreceni önkormányzat, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Iparkamara közösen szervezte. 2015 óta minden évben jótékonysági célokat támogatnak a résztvevők.

Debrecen Város Báljának jótékonysági céljai:

2015: gyermekmentő szolgálat támogatása

2016: a salánki óvoda felújítása

2017: az Árpád téri református templom felújítása

2018: a Családok Átmeneti Otthonának felújítása

2019: a Debreceni Karitatív Testület munkájának támogatása

Idén a fennállásának 30 éves évfordulóját ünneplő Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatták. Az Alapítvány volt az első ilyen szervezet a régióban, céljaik között a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt daganatos betegségekben szenvedő gyermekek támogatása szerepel első helyen. 

A báli adományból a betegek gyógyításához szükséges műszerparkot, illetve az Alapítvány 3 évvel ezelőtt létrehozott szociális alapját bővítik. A szociális alapot azzal a céllal hozták létre, hogy a beteg gyermekek életkörülményeit tartósan javíthassák.

Debrecen Város Bálján Bogányi Gergely, Kossuth-díjas zongoraművész saját fejlesztésű zongoráján adta elő a Kodály Filharmonikusokkal közösen az erre az alkalomra írt zeneművét, a Debrecen fanfárt. A hagyományoknak megfelelően idén is debreceni középiskolások adták elő a nyitótáncot, amelyben a Csokonai Színház művészei közreműködtek.

Fotók: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.