kutyafuttató debrecen

Kutyajátszóteret adtak át Debrecenben

Helyi hírek

A Kassai úti lakótelepen élő kutyatulajdonosok kezdeményezték, hogy a lakótömbök között egy olyan kutyafuttató épüljön, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a szűk falak között élő kedvenceik szabadon, póráz nélkül mozoghassanak.

– Ez a park egy összefogás eredménye. A környéken élő kutyatulajdonosok nagyon szerették volna, ha rendezett körülmények között játszhatnak kedvenceikkel – mondta a tájékoztatón Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.

Debrecenben korábban két helyen, az Újkertben és a Dobozikertben voltak kutyafuttatók, de ilyen komplex park most épült először a városban.

– Debrecenben fontosak a közösségek, fontosak azok, akik gondoskodni akarnak kedvenceikről. Az a célunk, hogy bővüljenek a minőségi zöld területek. Ez a játszótér jó a kutyáknak, a gazdáknak és jó azoknak is, akiket zavarnának a parkban szaladgáló ebek, egy szóval jó az egész városrésznek – fogalmazott Balázs Ákos alpolgármester.

A 250 négyzetméteres területen a kutyák számára készségfejlesztő ügyességi akadálypályát is létrehoztunk. Van benne szlalompálya, alagút, billenő, palló és ugrató akadály. A jövőben szeretnék folytatni a minőségi zöld területek fejlesztését a városban.

A kutyafuttató a Kassai út 115-123 mögött található.

Fotók: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.