“Szeretve lenni jó!” Gálaest volt Debrecenben

Helyi hírek

Idén is elindult Debrecenben a csokigyűjtő akció, melyet már nyolcadik éve azért szerveznek, hogy az állami gondozásban élő gyermekek ünnepe is “édesebb” lehessen.  A jótékonysági akció keretében a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Deb-receni Kőr Dáma Egyesület, a Debreceni Karitatív Testület, valamint partnereik cso-koládét gyűjtöttek, melyet a 2019. december 16-i “Szeretve lenni” Gálaesten adtak át a gyermekeknek.

“Az elmúlt évek alatt jó irányba változott az adakozási kultúra Debrecenben. Egy olyan bizalom alakult ki a helyi vállalkozások és a Debreceni Karitatív Testület között, hogy mára a folyamat megfordult: már nem a testület keresi fel a vállalkozókat, hanem fordítva. Ennek eredménye, hogy várakozáson felül, idén 2600 csomagot gyűjtöttünk, így a Magyarországon élő családok mellett a partimban élő állami gondozásban élő magyar gyermekeknek is tudunk segíteni. Rendkívül hálás vagyok a BAGE-nak, mert az állami gondozásban élő gyermekekkel kevés szervezet foglalkozik és ők nagy odafigyeléssel gondoskodnak ezekről a gyerekekről. A csokigyűjtő akció gálaműsora kicsit kiszakítja őket a mindennapokból.” – emelte ki az eseményen Széles Diána alpolgármester.

Az adománygyűjtési akcióhoz idén is több köznevelési intézmény, önkormányzati fenntartású intézmény, civil szervezet, a megyei kormányhivatal, médiapartner és gazdasági társaság kap-csolódott. Sőt, – a tavalyi évhez hasonlóan – idén már Debrecen mellett több magyar város is csatlakozott a csokigyűjtéshez.

Az akció zárórendezvénye, a “Szeretve lenni jó!” Gála a debreceni Lovardában 2019. december 16-án volt, ahova közel 800 állami gondozásban, vagy nevelőszülőknél élő gyermeket láttak vendégül.

Az adományt a „Szeretve lenni” Gálaműsor keretén belül adták át, melyen zenés gyermekmű-sorral kedveskedtek a gyerekeknek. A szervezők kitűzött célja volt, hogy az idei közösségi ösz-szefogás keretében is mosolyt varázsoljanak az állami gondozásban élő gyermekek arcára.

Az Év Nevelőszülője díjat Komódi Erika kapta. Az Év Patrónusa díjakat Nagy Zsolt és Nagy Róbert kapták.