A ház felrobbantásával fenyegetőzött a hajdúnánási férfi

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki családi veszekedést követően az egyik közösségi oldalon közvetítette azt, hogy fel fogja robbantani a házát.

A vádlott feleségével és kiskorú gyermekével él együtt egy hajdúnánási családi házban. 2019. szeptember 1-jén közte és felesége között vita robbant ki, sokat veszekedtek, majd ezt követően a vádlott italozni kezdett.

A fenti napon 17:00 óra körüli időben a férfi erősen ittas állapotban egyedül tartózkodott a családi házban, amikor is a konyhában a gázcső vezeték csapját kitekerte, a gáz szabadon áramlott a helyiségbe. Ezután a gázcsapot többször kinyitotta és elzárta, nyitott állapotban a gáz folyamatosan beáramlott.

A vádlott cselekményét élőben közvetítette egy közösségi oldalon és kifejezésre juttatta azt, hogy a házat fel fogja robbantani. Ezáltal többen tudomást szereztek a vádlott cselekményéről, értesítették a családtagjait, akik azonnal a rendőrség segítségét kérték.

A rendőrök 17:10 perckor érkeztek a helyszínre, az ingatlan udvarán lévő gázvezetéket elzárták, majd a lakásba bemenve észlelték, hogy a vádlott a konyhában elzárta a gázcsapot és megkezdte a ház szellőztetését.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük