Készülnek az Agóra csapatai a szombati robotikaversenyre

Egyetem Helyi hírek

Három csapatot indít az Agóra a FIRST LEGO League Nemzetközi Robotverseny debreceni regionális fordulóján, amelynek az élményközpont ad otthont 2019. november 30-án, szombaton. A 10 év felettieknek meghirdetett kategóriában már ötödször szállnak versenybe az Agóra robotika klubjának oszlopos tagjai, Agora Robotics néven. Az élményközpont versenyzői közül többen szerepeltek már komoly megmérettetéseken. Idén a nagyvárosokban előforduló problémákra kell fenntartható megoldásokat találniuk a fiataloknak. A debreceni regionális versenyen induló nyolc csapat közül a legjobb továbbjut az FLL közép-európai elődöntőjébe, amelyet 2020 februárjában Lengyelországban rendeznek meg.

A 6-10 év közötti korosztály ebben az évben másodszor vehet részt a versenyen az FLL Junior keretében; nekik egy fejlődő, élhető nagyváros megalkotása és bemutatása a feladatuk. Ebben a kategóriában két csapat is képviseli az Agórát a holnapi rendezvényen.

A debreceni regionális robotikaversenyen egyébként a két kategóriában összesen tizenhárom csapat tagjaként csaknem nyolcvan diák méri össze tudását.

A FIRST LEGO League Nemzetközi Robotverseny debreceni regionális fordulójának megnyitója 2019. november 30-án, szombaton 9 órától lesz, a leglátványosabb Robotjáték versenyszám pedig 12 óra 30 perckor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.