Buszok-mercedes-debrecen

Sokan ingáznak a Tócóskertből – két új buszjáratot indít a DKV

Helyi hírek

Az IT Services Hungary Kft. és a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. folyamatos fejlődésének köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az utazási igény az Egyetemi Innovációs Park irányába – tájékoztatott honlapján a DKV. A DKV Zrt. felmérést végzett a munkáltatóknál, melyből az derült ki, hogy

a munkavállalók jelentős része a Tócóskert városrészből utazik az innovációs parkba.

A Társaság, az Egyetemi Innovációs Park irányába jelentkező megnövekedett utazási igények kiszolgálása érdekében 14-es és 50-es jelzéssel új járatokat indít, valamint módosítja a 10A, 11-es, a 22-es és 24-es autóbuszok útvonalát. A változtatásoknak köszönhetően jelentősen javulhat az egyes városrészek elérési, szolgáltatási színvonala.  A módosítást 2019. december 2-án üzemkezdettől vezeti be a DKV Zrt.

Menetrendi változások, 2019. december 2.:

11-es autóbusz
Debrecen egyik leghosszabb autóbusz vonala. Emiatt az autóbuszok közlekedése nagyon zavar érzékeny, negatív hatással van rá a megnövekedett autóforgalom, nehezen tartható a menetrend. Jelentős késések tapasztalhatóak az autóbuszok közlekedésében, különös tekintettel a reggeli és délutáni csúcsidőszakban.

A pontos menetrend tarthatósága érdekében a járatot „ketté vágjuk”, a kimaradt területre pedig, részben új útvonallal,  új járatot indítunk.

A 11-es autóbuszok új útvonala:
Segner tér – Pesti utca – Mester utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Csapó utca – Kassai út – Sámsoni út – Budai Nagy Antal utca – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca.

14-es járatszámmal, új autóbusz indul
A 11-es autóbusz útvonalának módosítása kapcsán, a Mester utca és az Egyetemi Innovációs Park összeköttetését biztosítja. Az új járat bevezetésével közvetlen, rövid és gyors összeköttetés valósul meg a Csigekert, a Liget Lakópark, a Nagyállomás, a Helyközi-autóbuszállomás, a Kenézy Gyula Kórház és az Egyetemi Innovációs Park között. Az új autóbusz vonal közvetlen eljutási lehetőséget biztosít a Bethlen utca Rendelő Intézet és a Kenézy Gyula Kórház között.

A 14-es autóbusz útvonala:
Nagyállomás – Petőfi tér – Erzsébet utca – Külsővásártér – Nyugati utca – Segner tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Mester utca – Bartók Béla út – Csigekert utca – Szabó Lőrinc utca – Károli Gáspár utca – Vezér utca –IT Services Hungary Kft.

A Segner téren az utazási igényeknek megfelelő irányba, átszállási kapcsolatot biztosítunk a 11-es és 14-es autóbusz között, mely igazodik majd az Egyetemi Innovációs Park munkarendjéhez.

22-es és 24-es autóbusz
Az Egyetemi Innovációs Parkba, a Tócóskertből érkező munkavállalók eljutási lehetőségeinek javítása érdekében változik az autóbuszok útvonala:

22-es autóbusz útvonala:
Vincellér utca – István út – Kishegyesi út – Pesti utca – Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Nagyerdei körút, majd tovább az eredeti útvonalon.

24-es autóbusz útvonala:
Eredeti útvonal – Nagyerdei körút – Dóczy József utca – Kartács utca – Doberdó utca – Böszörményi út – Pesti utca – Kishegyesi út – István út – Vincellér utca.

50-es járatszámmal, még egy új autóbusz vonalat indítunk
A 22-es és 24-es autóbuszok útvonal módosítása miatt, annak érdekében, hogy a Tócóskertből érkező utasok részére az átszállási kapcsolat megvalósuljon az Egyetemi Innovációs Park felé, újra bevezetjük az 50-es autóbuszt.

Az 50-es autóbusz útvonala:
Doberdó utca – Vezér utca – IT Services Hungary Kft. – Vezér utca – Doberdó utca.

10A jelzésű autóbusz
Munkanapokon a napközben 9 és 13 óra között közlekedő, eddigi 10A jelzésű járatok december 2-től 10-es jelzéssel az IT Services Hungary Kft.-ig közlekednek.

1 thought on “Sokan ingáznak a Tócóskertből – két új buszjáratot indít a DKV

  1. A 22-es és a 24-es járatoknak nem az útvonalát kéne módosítani, hanem több időpontban indítani buszokat, mivel körjáratú busz, ezért nem indul megfelelő időben, valamint nem ér oda az adott buszmegállóba pontosan, ezért nem érik el a más városból érkező vagy menő emberek a csatlakozást a távolsági buszokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.