Megint részegen vezetett egy buszsofőr Budapesten

Helyi hírek Ország

Rövid időn belül ez a második eset, néhány hete egy idős ember meg is sérült a hirtelen fékezéstől. Részeg buszsofőr vezette szerda délután a 200E repülőtéri járatot, ezért kihívták a rendőröket. A sofőrt a IX. kerületi Könyves Kálmán körúton kapcsolták le– írta szemtanúkra hivatkozva a Ripost.

A BKK megerősítette a történteket, hozzátették, hogy nem voltak utasok a buszon, és a társaság alkalmazottai ellenőrizték a sofőrt. Ekkor derült ki, hogy ivott, és ők hívták ki a rendőröket. A sofőrt azonnal kirúgták, a rendőrség eljárást indított ellene.

Pár hete a 150-es buszról idős asszonyt kórházba kellett venni, mert a sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban. Az egyik szemtanú szerint a szonda olyan mértéket mutatott, ami súlyos részegségre utal, a buszvezető táskájában sörösdobozok voltak. Őt is azonnal kirúgták.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes Facebook-oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt írta, beszélt a BKK vezetőjével az ügyben, és szigorúbb intézkedéseket vezetnek be.

⛔ Az elmúlt napokban két esetben is ittas sofőr vezetett buszt Budapesten. Ez elfogadhatatlan! Beszéltem a BKK vezetőjével, a jövő héten szigorúbb intézkedéseket vezetünk be.

Közzétette: Dorosz Dávid – 2019. november 16., szombat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.